Magazin

Snima se serija o životu glumice Brižit Bardo - "Bardo"

Čuvena BB, plavuša koja je pokorila svet svojom lepotom i talentom, tema je najnovijeg serijala francuske nacionalne televizije. Brižit Bardo, zvezda 20. veka, i dalje je intrigantna i zanimljiva tvorcima televizijskog programa.
Snima se serija o životu glumice Brižit Bardo - "Bardo"Getty © Evening Standard

"Možda me nazivaju grešnicom, ali ja sam u miru sa sobom", odgovarala je Brižit Bardo na česte glasine. U životu je uspela da, sa jedne strane osvoji ljubav i obožavanje miliona, a sa druge, da privuče veliku mržnju. 

Upravo će najnoviji serijal "Bardo" pokazati u kako je odrasla Bardo i kako je nastala večna ikona "BB", obećavaju reditelji. Rediteljski par Daniel i Kristofer Tompson (majka i sin) kažu da će serija biti fascinantan put u pedesete godine 20. veka, dane rane karijere ove neverovatne žene i glumice.

U šest epizoda od 52 minuta, radnja prati Brižit koja odrasta u posleratnoj Fracuskoj  1949. - 1959. godine. Bardo na početku serije ima 15 godina, strogo obrazovanje, stalnu čežnju za slobodom i želi da postane plesačica. Udaja za prvog supruga Rožea Vadima, ali i legendarna uloga u Žan-Luk Godarovom filmu "Prezir", predstavljeni su u ovom serijalu. 

Brižit Bardo, legenda francuskog filma, modna ikone i uzor mnogih, uspeće, u periodu koji prati ovaj serijal (od 15 do 25 godine života), da ostvari jednu od najčuvenijih uloga u filmu "I Bog stvori ženu". Kasting za film "Istina" i susret sa Anrijem Žorž Kluzoom, francuska televizija emitovala je kao promo materijal i najavu serijala.

Brižit An-Mari Bardo, rođena je 28. septembra 1934. godine. Zajedno sa Merilin Monro postala je seks simbol pedesetih i šezdesetih godina 20. veka. Dan pred proslavu 40. rođendana, 1974. godine, prekinula je filmsku karijeru i posvetila se borbi za zaštitu životinja. 

U ulozi Brižit Bardo je Žulia de Nunje. Uloga Rožea Vadima pripala je Viktoru Belmondou (unuku Žan Pol Belmondoa). Očekuje se da će serija krenuti sa emitovanjem 2023. godine na drugom programu francuske televizije.

image