Magazin

''Kouzi blond'' novi trend u farbanju kose: Topla boja kose za hladne dane

Trend sjajan za one koji obožavaju plavu kosu ili žele da je probaju, bez zahtevnog održavanja. ''Kouzi blond (cosy blonde)'' je vesela, ženstvena boja koja će razvedriti zimski period i biti aktuelna i kada krenu sunčani prolećni dani
''Kouzi blond'' novi trend u farbanju kose: Topla boja kose za hladne dane© Pexels/Tim Gouw

''Kouzi blond'' je ležernija varijanta hladne plave kose, ne samo zbog toplije nijanse, već i zbog nezahtevnog održavanja. Mnogi frizeri predviđaju da će ovo biti boja koja će se najčešće viđati do kraja zime i početkom proleća, a trenutno trend diktira, naravno Kim Kardašijan.

''Ovo je savršeni prelaz za svakoga ko oseća da plava boja koju već dugo nosi počinje da deluje isprano, ali i za one koji vremenski ili finansijski više ne mogu da je održavaju na isti način,'' govori Mišel Klivlend, frizer i kolor ekspert.

Za dobar balans, pored toplih plavih pramenova, preporučuje se kombinacija sa tamnijim pramenovima, pogotovo u unutrašnjim slojevima kose, kako bi se lice istaklo i napravio kontrast pored svetlih tonova.

Frizeri takođe govore da, iako održavanje nije zahtevno kao kod drugih plavih nijansi, potrebno je voditi računa o rutinama. Šampon koji sprečava ispiranje farbe, zaštite od toplote, balzami i maske su važne ne samo za čuvanje boje, već i za zdravlje kose.

Nekolicina poznatih ličnosti su prešle na novu verziju popularne platinasto plave boje kose. Nova frizura manekenke Bele Hadid je bila viralna tema na društvenim mrežama kada je objavila fotografije na kojima ima ovu boju kose. Od tada su mnoge glumice, pevačice i influenseri probali nijansu boje meda i trend je nastavlja da se širi.

image