Ručajmo kao u filmovima: Recepti iz serijala "Emili u Parizu", "Strejndžer tings"

Knjigu "Jedemo kao u filmovima - 50 recepata iz kultnih filmova i serija", objavila je kulinarska blogerka Marija Pokrovskaja, koja je skupila recepte iz najpopularnijih ostvarenja, a sajt "Buro" izabrao je četiri koji se mogu lako pripremiti.

Za pasionirane ljubitelje filmova i televizijskih serija, blogerka Marija Pokrovskaja, pripremila je originalne recepte ispirisana najomiljenijim ostvarenjima. Pripremite neki od 4 recepta i spremite se za najnoviju epizodu voljene serije. 

Čikaška pica za "Emili u Parizu"

Za Emili je važno da dobije i parče domovine dok je u Parizu. Zato joj rođaci šalju pakete sa fotografijama, ali ogromnu količinu putera od kikirikija. A sve vreme je sanjala parče čikaške pice. 

Valdorf salata iz "Očajnih domaćica"

Za Bri i Ketrin, prijateljice iz popularnog serijala, komad kruške umesto jabuke u ovoj salati postaće uzrok svađe. Autorka jelovnika, Marija Pokrovskaja, predlaže da se isprobaju obe opcije, kruška ili jabuka u laganoj salati, jednostavnoj za pripremu.

Kukuruzni hot dog iz serije "Čudnije stvari" ("Stranger things) 

Popularna serija, u kojoj se u najnovijoj sezoni pojavljuje i srpski glumac Nikola Đuričko, pored svoje naučno fantastične radnje, nudi i neke zanimljive recepte. Kukuruzni hot dog je viršla obložena testom od kukuruznog brašna i pržena u dubokom ulju. 

Pogačice od vanile, koje si pripremio "Ti"

Radnja serije "Ti", prati šarmantnog i opsesivnog momka koji će učiniti sve da bi ušao u živote ljudi kojima je opčinjen. Treća sezona koncentriše se na njegov odnos sa kuvaricom Lav Kvin. Hrana će igrati značajnu ulogu u njihovoj priči. Kako se u epizodama sve više pojavljuju čudni, ubilački trenuci, čak i hrana pomaže u boljem uvidu u psihologiju psihopatskog progonitelja i ubice. Kao jedan deo radnje pojavljuju se ukusne pogačice koje su popularne u Velikoj Britaniji i većinom se konzumiraju uz čaj.