Viralni hit "Pretvaram moju mamu u mene" - Majke preuzimaju stil svojih ćerki

Novi TikTok trend je šaljiv i reakcije na internetu su pozitivne – ćerke postavljaju klipove svojih majki pre i nakon što su ih preobukle u trendi odeću za mlade.

Već nekoliko dana kruže video klipovi na društvenim mrežama na kojima se vide nasmejane majke u odeći svojih mladih ćerki. Hešteg 'pretvaram moju mamu u mene' (#turningmymomintome) ima preko 300 miliona pregleda na TikToku. 

Većinom su snimljeni na isti način; majka TikTok korisnika pokazuje svoju svakodnevnu kombinaciju za ''odrasle'', a zatim ih njihove ćerke stilizuju prema najnovijim trendovima mlaćih generacija. Patike sa velikim đonom, kratke jakne, mini torbice i naočare za sunce...

Moguće je da majkama dobro stoje savremeni komadi zato što su današnji trendovi malo drugačije verzije mode devedesetih i ranih 2000-tih, kada je većina žena sa snimaka bilo u dvadesetim.

Rezultati ovih "preobražaja" su simpatični što je izazvao mnogo pozitivnih komentara.

''Ovaj trend me je ubedio da mogu da se oblačim kako želim u bilo kojim godinama,'' jedan korisnik piše.

''Zanimljivo je kako im se stav i govor tela promeni kada se preobuku!''

''Ovo je dokaz da zauvek treba da se oblačimo kul,'' piše još jedan korisnik.

Mnogi dodaju da majke sa klipova deluju svežije ili čak srećnije dok isprobavaju trenutne popularne trendove u modi i šminkanju.

Neke od žena sa viralnih klipova su objavile da se osećaju veoma zahvalno na pozitivnim reakcijama i na hiljadama komentara. Opisuju da je lako imati mnoge nesigurnosti oko fizičkog izgleda, pogotovo nakon porođaja ili određenog broja godina, kada se telo naglo počinje menjati. Ipak, ovaj trend je mnogima dao samopouzdanje i hrabrost za opuštenije odevanje u svakodnevnici, bez obzira na društveni kodeks ili godine.