Slobodan Trkulja pesmom "Tamo daleko" oborio svetski rekord na kineskoj televiziji

Zabavan program na Kineskoj nacionalnoj televiziji (CCTV) prilikom dočeka Lunarne nove godine pregledan je čak 11 milijardi puta. Pred odbrojavanje, muzičar Slobodan Trkulja je preko projekcije u studiju izveo pesmu ''Tamo daleko''.

Uz pratnju kineskih muzičara na bini, među kojima je bio i svetski pijanista Lang Lang, pevač je izveo srpsku pesmu i došao do neverovatnih 11 milijardi pregleda ljudi koji su pratili program gale Prolećnog festivala. Na bini se nalazio prikaz Hrama Svetog Save.

Gala Prolećnog festivala je najpopularnija zabavna emisija na svetu a emitovanje 21. januara je oborilo Ginisov rekord gledanosti.

''Neizmerno sam zahvalan na direktnom pozivu CCTV-a, najveće TV stanice na svetu, da učestvujem u njihovom novogodišnjem programu. Njihov poziv je dokaz velike ljubavi i poštovanja prema mom radu i prema našoj kulturi i tradiciji. Od prvog koncerta u Kini sa Balkanopolisom, sanjao sam da jednog dana, na najgledanijem programu, predstavim Srbiju. San mi se i ostvario i to u noći kada je najgledanija televizija oborila svoj Ginisov rekord. Zahvalan sam Bogu što sam dobio priliku da budem deo ovog spektakla,'' izjavio je Trkulja.

Pored Srbije, učestvovali su umetnici iz Argentine, Grčke, Novog Zelanda, Indonezije, Tanzanije, Kazahstana, Egipta i Pakistana.