Magazin

Alek Boldvin optužen za ubistvo iz nehata

Glumac je optužen za ubistvo koleginice Haline Hačinz tokom snimanja filma ''Rast''. Više od godinu dana nakon tragedije, tužioci su podigli zvaničnu optužnicu.
Alek Boldvin optužen za ubistvo iz nehataGetty © Dimitrios Kambouris

Pored Boldvina, podignuta je optužnica i protiv Hane Gutijerez Rid, oružarke koja je bila odgovorna za rukovodstvo i proveru oružja tokom snimanja filma.

Tragedija se dogodila u oktobru 2021. godine, kada je glumac uperio pištolj u zaposlene i usmrtio Halinu, a još jedan zaposleni je bio povređen.

Glumac može dobiti i do pet godina zatvora, ali prethodno je okružna tužiteljka Santa Fea u Novom Meksiku, gde se nesreća dogodila, izjavila za javnost, da niko nije iznad dokaza i zakona.

Advokati optuženih smatraju da su njihovi klijenti nevini. Luk Nikas, Boldvinov avokat, prethodno je rekao da je glumac verovao profesionalcima koji su bili zaduženi za bezbednost na snimanju, kao i da nije mogao znati da pištolj koji je uperio u Halinu bio napunjen.

Među dokazima se nalaze ''nedosledne izjave'' Aleka Boldvina, koji je jednom prilikom tvrdio da je pucao iz pištolja i nije znao da je napunjen, a drugom prilikom je rekao da nije dirao okidač. Takođe, glumac navodno često nije obraćao pažnju tokom obuke za oružja.

Ranije je glumac postigao primirje sa mužem preminule koleginice i plan je bio da se snimanje filma nastavi, kao i da će Hačinz postati koproducent filma. S obzirom na donetu odluku, pitanje je da li će se ovaj plan ostvariti.

image