Magazin

Kejt Midlton na dodeli BAFTA nagrada u ''recikliranoj'' haljini i ''Zara'' minđušama

Princeza od Velsa je za dodelu filmskih nagrada BAFTA u Londonu nosila svečanu haljinu u kojoj se pojavila na crvenom tepihu pre četiri godine, ali javnost je najviše bila zapanjena njenim izborom nakita u vrednosti od dvadeset dolara.
Kejt Midlton na dodeli BAFTA nagrada u ''recikliranoj'' haljini i ''Zara'' minđušama© Yotube Screenshot/The Royal Family Channel

Kejt Midlton je postala poznata po ''recikliranju'' odevnih kombinacije za svečane događaje. Zabeleženo je da je princeza od Velsa preko pedeset puta ponovila istu haljinu ili odevnu kombinaciju u proteklih nekoliko godina.

Na dodeli BAFTA nagrada ove godine, opredelila se za belu ''Aleksandar Mekvin'' kreaciju, koju je nosila na istom svečanom događaju 2019. godine. Pored izmene dizajna na levom ramenu haljine, nosila je crne rukavice modne kuće ''Kornelije Džejms'', koja decenijama izrađuje rukavice za kraljevsku porodicu. Pojedini korisnici društvenih mreža su smatrali da su bile zanimljiv detalj, koji daje drugačiju atmosferu haljini i ističe se u odnosu na tipične aksesoare koje princeza od Velsa nosi.

Ipak, najveća tema su bile njene upečatljive ''Zara'' minđuše, u vrednosti od samo dvadeset evra. Poznato je da se princeza povremeno opredeljuje za povoljan nakit, koji ubrzo postane popularan. ''Zara'' minđuše su se rasprodale u roku od nekoliko sati, nakon što su fotografije sa događaja objavljene na društvenim mrežama.

Mnogi smatraju da bi žena u njenoj poziciji trebalo da ima mogućnost da se uvek pojavljuje samo u najnovijim kreacijama poznatih dizajnera, ali princeza već godinama unazad nosi iste haljine više puta, što je postalo jedan od glavnih karakteristika njenog stila.

''Konačno je napravila zabavan modni rizik,'' napisao je jedan korisnik Instagrama.

U prošlosti, princeza od Velsa je nekoliko puta nosila nakit od nezavisnih i manjih brendova. Potom, dizajneri nakita bi preko društvenih mreža opisivali veliki uspeh koji su doživeli, nakon što bi javnost saznala da je njihov dizajn nosila Kejt Midlton. Jednom prilikom, princeza je nosila ''Asesorajz'' minđuše u vrednosti od oko dva evra.

image