Magazin

Ajfon iz prve generacije, prodat za 63.000 dolara

Karen Grin je dobila telefon 2007. godine i uradila nešto što većina ljudi ne bi - uopšte ga nije otvorila! Sada je njen Ajfon prve generacije prodat za 63.356 dolara.
Ajfon iz prve generacije, prodat za 63.000 dolaraGetty © Sean Gallup

Ukoliko i dalje čuvate svoj prvi Ajfon, ne radujte se pre vremena. Ovaj Ajfon koji je prodat za ovako veliku sumu  nikad nije bio ni otvoren i još uvek ima originalno pakovanje i foliju!

"Otkrivanje originala, prvog modela koji je izašao 2007. godine potpuno novog, neotpakovanog, je neverovatno", rekao je Mark Montero iz aukcijske kuće "LCG" za Bi-Bi-Si. Ova aukcijska kuća počela je licitaciju sa 2.500 dolara, a iako se očekivalo da će se Ajfon prodati za oko 50.000 dolara, cifra za koju je prodat premašila je sva očekivanja. Grinova je svoj telefon prodala za iznos za koji se danas mogu kupiti čak 100 najnovijih Ajfona.

Grin je dobila telefon na poklon od prijatelja, povodom početka novog posla. Budući da je već imala jedan uređaj, poklon sa Ajfonom unutra nikada nije ni otvorila, misleći da je ovaj tip telefona uvek aktuelan i da neće izaći iz mode ni kasnije.

Možda je ipak izašao iz mode za široke narodne mase, sada kada se cene najnoviji modeli, ali za ljubitelje ovog brenda i tehnologije, on je potpuno oduševljenje. Prethodni novi i neotvoreni Ajfon telefoni prodati su za 35.000 i 39.000 dolara. Grinova je za 63.000 dolara prodala svoj neotvoren poklon baš sada, jer joj je, kako kaže potreban novac, mada je želela još da sačeka da mu poraste cena. 

image