Sprava za ljubljenje - "poljubac na daljinu" više nije fraza, već realnost

Odvojeni ste od partnera, a želite da mu pošaljete poljubac? Kompanija iz Kine pronašla je način da to uradite. Uređaj, koji se reklamira kao način da se parovima na daljinu omogući da dele "pravu" fizičku intimnost, izazvao je burne reakcije među kineskim korisnicima društvenih mreža.

Opremljen senzorima, ovaj uređaj je u stanju da oponaša pravi poljubac stvarajući pritisak, kretanje i temperaturu usana korisnika. Zajedno sa pokretom ljubljenja, može da prenese i zvuk koji partner pravi.

Međutim, dok su mnogi korisnici društvenih mreža videli smešnu stranu uređaja, drugi su ga kritikovali kao vulgaran i jeziv. Neki su zabrinuti da bi maloletnici mogli da ga kupe i koriste. Za to vreme, na kineskoj platformi, nalik Tviteru, nekoliko haštagova o uređaju prikupilo je milione pregleda.

Kako poslati "poljubac na daljinu"? Pre svega, korisnici bi trebalo da preuzmu aplikaciju za mobilni telefon i priključe uređaj (usne) za telefon. Nakon uparivanja sa svojim partnerima u aplikaciji, parovi mogu da započnu video poziv i da prenesu replike svojih poljubaca jedno drugom. A kako to praktično izgleda? Korisnici zapravo "snime" svoje ljubljenje, "ljubeći" usne uređaja. Kada završe, mogu da pošalju ili sačuvaju svoj poljubac u aplikaciji. Lažne usne na uređaju rekonstruišu pokrete poljupca partneru koji dobije poruku, a mogu i da prenose zvukove, ukoliko je potrebno.

Uređaj za ljubljenje je patentirao jedan od dizajnera sa Institut za tehnologiju, poučen lučnim iskustvom: "Dok sam studirao, bio sam u vezi sa svojom devojkom na daljinu, tako da smo imali kontakt jedno sa drugim samo preko telefona. Odatle potiče inspiracija za ovaj uređaj", kaže ovaj inovativni dizajner koji je još 2019. godine prijavio svoj patent.

Iako se reklamira kao pomoć u održavanju veza na daljinu, kineski uređaj takođe omogućava i anonimno povezivanje u jednoj od aplikacija, a kojom se traže partneri za razmenu poljubaca.  

Na najvećem kineskom sajtu za onlajn kupovinu "Taobao", hiljade ljudi je podelilo svoje recenzije o uređaju, čija je cena oko 41 dolar.

"Moja partnerka u početku nije verovala da možemo da se ljubimo na daljinu, ali se oduševila kada je koristila uređaj. Ovo je najbolje iznenađenje koje sam joj priredio tokom naše odvojenosti", prokomentarisao je jedan korisnik.