Bizarno suđenje Gvinet Paltrou je započelo trend "tihog luksuza"

Pored nekolicine neobičnih i čak komičnih trenutaka na suđenju, minimalističke odevne kombinacije holivudske glumice su privukle veliku pažnju.

Gvinet Paltrou je oslobođena krivice za sudar na skijaškoj stazi koji se dogodio pre sedam godina. Penzionisani očni lekar, Teri Sanderson, optužio je glumicu da je izazvala sudar od kojeg je slomio četiri rebra i dobio oštećenje mozga. Isprva je tražio tri miliona dolara odštete, ali zatim je promenio sumu na trista hiljada. Paltrou je tražila jedan dolar odštete u kontratužbi, kao i da Sanderson plati za usluge njenog advokata i sudske troškove.

Sanderson je tvrdio da ga je glumica udarila, teško povredila, pa zatim nastavila da skija, ne obazirući se na njega. Gvinet je smatrala da to nije tačno, već da je on nju udario otpozadi i da su oboje pali. Porota je utvrdila da je doktor bio kriv za incident i glumica je oslobođena optužbi.

Ceo slučaj je mnogima delovao bizarno, a pojedini detalji procesa su postali viralni na internetu. Jedan od njih je trenutak u kome je doktorova advokatica otvoreno govorila kako zavidi Gvinet na njenoj visini, nakon što ju je upitala koliko je visoka, pokušavajući da shvati kako je došlo do sudara. Rekla je da joj zavidi, jer bi i sama želela da ima tu visinu, ali uvek mora da nosi štikle.

Još jedan viralni momenat je da je glumica želela da donese slatkiše sudskim izvršiteljima, kao znak zahvalnosti za njihov rad, ali je njen zahtev odbijen. Takođe, mnoge je zaintrigirala kratka razmena reči između Paltrou i Sandersona, kada mu je prišla nakon što je proces završen i rekla da mu želi "Sve najbolje," na šta je on odgovorio "Hvala, draga".   

Suđenje je počelo samo nekoliko dana nakon što je režim ishrane Gvinet Paltrou postao velika tema na društvenim mrežama. Mnogi korisnici su pisali šaljive komentare, to jest da nije moguće da je Gvinet fizički povredila odraslog čoveka ako samo konzumira bujon od kostiju i prima vitaminske infuzije.

Pored celog neobičnog sudskog procesa i događaja, velika tema u javnosti su odevne kombinacije u kojima se glumica pojavljivala. Nosila je različite džempere, odela i kapute luksuznih brendova. Svaka kombinacija je bila neutralnih boja, ukombinovana sa suptilnim aksesoarima. Ni jedan komad nije delovao napadno u strukturi, a ni boji. Takođe, na odeći se nije mogao videti ni jedan monogram luksuznog brenda. Navedeni elementi su glavne stavke tihog luksuza.

Tihi luksuz na prvo mesto stavlja kvalitet garderobe koja može da se nosi decenijama, umesto komada koji su u skladu sa trenutno aktuelnim stilom. Iako se može reći da je tihi luksuz postao prilično popularan na društvenim mrežama u protekle dve nedelje, on predstavlja komade koji nikada neće izaći iz mode i uvek će biti klasični i prikladni. Elegancija, siluete koje odgovaraju obliku tela i dobri materijali su odraz ovog bezvremenskog izgleda.

Pored suđenja, kostimi likova iz američke serije "Naslednici" su postali savremena inspiracija tihog luksuza. Blejzeri, sakoi, haljine, suknje i slični komadi se mogu videti na nekim od glavnih likova. Odeća je često monohromatska, bez previše jarkih boja ili napadnih dezena. Nije potrebno nositi samo skupocenu garderobu, već birati onu koja najbolje pristaje uz oblik tela, izrađenu od kvalitetnijih materijala, uz nekoliko aksesoara koji će učiniti da naizgled "dosadna" kombinacija izgleda promišljeno, elegantno i upečatljivo.