Magazin

"Izazov": Prvi film snimljen u svemiru nakon premijere u Moskvi, stigao u Srbiju (VIDEO)

"Pomerili smo granice načinom na koji je sniman i čast mi je što sam u učestvovao u izazovu jer je to stvaranje istorije“, rekao je srpski glumac Miloš Biković povodom premijere filma "Izazov" u Beogradu.
"Izazov": Prvi film snimljen u svemiru nakon premijere u Moskvi, stigao u Srbiju (VIDEO)© TANJUG/SAVA RADOVANOVIĆ

"Ovaj film je do juče bio nemoguć. Pomerili smo granice načinom na koji je sniman i po tome šta se vidi u filmu. Čast mi je što sam u učestvovao u izazovu jer je to stvaranje istorije", istakao je srpski glumac Miloš Biković. Priznao je da mu je krivo što nije otišao na Međunarodnu svemirsku stanicu sa Šipenkom i Peresildovom, ali da se nikad ne zna, jer je i ideja za film počela kao šala pa se otišlo u svemir. "Možda će drugi deo da rade na Mesecu", našalio se glumac.   

Ruski film "Izazov", prvi je u istoriji svetske kinematografije sniman u svemiru. Nakon premijere u Moskvi, ovaj film imao je srpsku premijeru u Beogradu,a na crvenom tepihu su se našli naš glumac Miloš Biković, koji tumači glavnu ulogu u ovom filmu, kao i glavna glumica Julija Perisild. Upravo je ova glumica, zajedno sa rediteljem Šipenkom provela 12 dana snimanja na Međunarodnoj svemirskoj stanici.

Miloš Biković igra uspešnog hirurga, koji pod pritiskom može da funkcioniše staloženo i smireno, nedavno je za Tanjug rekao "Ovo je jedan veliki korak za čoveka i još veći za kinematografiju". Glumac je oduševljen neverovatnim načinom snimanja filma, koji je na granici naučne fantastike, kao i da se radi o drami o operaciji, koja mora biti izvršena nad kosmonautom na Međunarodnoj svemirskoj stanici.

"Nadam se da će gledaoci reći da su na dva i po časa osetili da su išli u svemir. To mi je san. Film će vam pokazati kako svemirsko putovanje istinski izgleda. Volimo filmove koji oponašaju bestežinsko stanje, a ovaj put gledate kako to zapravo izgleda", rekao je Klim Šipenko, reditelj filma "Izazov", povodom premijere u Beogradu.

Reditelj Šipenko je rekao da mu je veliko zadovoljstvo što je "Izazov" stigao u Srbiju koju voli i u kojoj je bio mnogo puta od detinjstva. "Igrao sam košarku, bio sam u kampu sa Crvenom Zvezdom i Partizanom. Srećan sam što sam se vratio. Film 'Sluga' je bio ovde i evo me ponovo sa 'Izazovom'", izjavio je reditelj novinarima na premijeri.        

Glumačku postavu "Izazova" čine i Vladimir Maškov, Oleg Novickij, Anton Škaplerov, Pjotr Dubrov, Jelena Valjuškina, Varvara Volodina, Andrej Ščepočkin, Aleksandar Balujev i drugi. Nakon beogradske premijere, film "Izazov" biće od 20. aprila u redovnoj bioskopskoj distribuciji širom zemlje i regiona.

image