Magazin

Golub - modni aksesoar koji svi žele

Torbica od skoro 900 dolara u obliku ove ptice je hit među velikim zvezdama i na društvenim mrežama
Golub - modni aksesoar koji svi žele© Instagram/Jenny Walton

Golub nije ptica koju asociramo sa elegancijom i luksuzom, ali ipak se pojavila na modnim revijama u Milanu i u krilu velikih zvezda. Torbica inspirisana ''letećim pacovima'' koju je kreirao ''JV Anderson'' je napravljena 3D štampačem i proširila se po društvenim mrežama uz pozitivne komentare.

Iako deluje šašavo, dizajner tvrdi da je to upravo bio njegov cilj.

''Moda nam pomaže da pobegnemo od realnosti. Takođe, golubovi po prirodi nisu glamurozni, pa je smešno pretvoriti ih u funkcionalan i često glamurozan predmet poput torbice.''

Odlučio je da proširi kolekciju kada je video pozitivne reakcije publike, pogotovo nakon što je Sara Džesika Parker viđena sa ovim aksesoarom, koji mnoge asocira na zabavne ''Seks i grad'' komade koje je njen lik, Keri, često nosila.

''Golubovi su šaljiv simbol gradskog života, nešto lako prepoznatljivo stanovnicima gradova širom sveta. Zaista su najpoznate ptice,'' dodaje Anderson.

Široj publici možda deluje suludo, ali ovakav jedinstven modni predmet se savršeno uklapa u želju novih generacija za originalnošću. Uvrnut i jedinstven stil se ohrabruje preko društvenih mreža više nego ikada, i golub kao torbica je prava mešavine stila i humora.  

image