Magazin

Velika promena za korisnike: "Vatsap" uvodi novu opciju

Zakerberg je preko Instagrama i Fejsbuka obavestio javnost o unapređenju Vatsap aplikacije. Sada je uvedena mogućnost povezivanja na Vatsap nalog preko više od jednog mobilnog uređaja i broja telefona, prenosi portal "TekKranč (TechCrunch)".
Velika promena za korisnike: "Vatsap" uvodi novu opciju© Pexels/Anton

U narednih nekoliko nedelja će se nova opcija pojaviti kod svih korisnika alikacije. Do sada je bilo moguće koristiti Vatsap nalog samo preko jednog mobilnog uređaja, koji se mogao povezati sa kompjuterom.

"Od danas, moći ćete se ulogovati u isti Vatsap profil na četiri različita telefona," objavio je Zakerberg na svojim nalozima u utorak.

Sadržaji i poruke će biti ujednačene na svakom od uređaja, tako da neće biti potrebe za manuelnim osvežavanjem aplikacije. Drugim rečima, ako je jedan mobilni ugašen, aplikacija će neometano raditi na drugom.

Uskoro će biti uvedena i opcija unošenja posebne šifre za linkovanje (spajanje) profila na različitim mobilnim uređajima, umesto skeniranja QR koda pred svako povezivanje sa jednog uređaja na drugi.

Vatsap je jedna od najvećih aplikacija za dopisivanje, koja ima više od dve milijarde korisnika širom sveta. Nije postojala mogućnost povezivanja jednof naloga na više mobilnih uređaja, jer enkripcija (zaštita) fajlova nije bila usavršena. Pre dve godine, Vatsap je lansirao probnu verziju spajanja uređaja a kompanija "Meta" je radila na poboljšanju ove opcije.

Prošle godine je postalo moguće povezivati mobilni telefon sa kompjuterima, a ove godine će povezivanje na nalog sa više mobilnih telefona sigurno biti moguće za sve korisnike.

image