Magazin

Ilon Mask: Vatsap mesindžeru ne treba verovati

"Vatsapu se ne može verovati", tvitovao je Mask u odgovoru na informaciju korisnika da je ova aplikacija koristila mikrofon, odnosno da ga je tajno snimala dok je spavao.
Ilon Mask: Vatsap mesindžeru ne treba verovatiGetty © Pool

Ilon Mask se u utorak, 9. maja, na Tviteru obrušio na aplikaciju u vlasništvu Marka Zakerberga izjavivši da prisluslušuje korisnike. 

Musk je rekao da se aplikaciji za razmenu poruka "ne može verovati" a kao odgovor na tvit jednog korisnika koji je rekao da je Vatsap pristupao mikrofonu njehovog telefona dok je spavao.

To je drugi put u samo nekoliko nedelja da milijarder, vlasnik Tvitera i Tesle uvredi svog tehnološkog rivala Zakerberga, nakon što ga je prethodno optužio za "pristrasnost" jer podržava demokrate kroz svoje donacije za kampanju, prenosi Dejli Mejl.

Najnoviji Maskova "oštrica" došla je kao odgovor na snimak ekrana koji je podelio Foad Dabiri, koji je pokazao kako je njegov Vatsap mikrofon bio uključen devet puta u periodu između 4:20 i 6:53 ujutru dok je spavao.

Ovo nije izolovan incident, jer su mnogi korisnici Vatsap-a prijavili da su poslednjih nekoliko meseci primetili da je mikrofon aktiviran u pozadini, a neki od njih su kao rešenje predložili restartovanje telefonskog uređaja.

Vatsap je na svom Tviter nalogu odgovorio na ovu optužbu, napominjući da je Dabirijev incident "greška na Androidu", kao i da su tražili od Gugla da istu istraži i otkloni.

image