Vatsap najavio novu funkciju: Uskoro će biti omogućeno deljenje ekrana

Dugo očekivano ažuriranje aplikacije Vatsap (WhatsApp) konačno donosi mogućnost deljenja ekrana! Korisnicima popularnog mesindžera uskoro bi mogla biti dostupna nova funkcionalnost, a prema informacijama u ovom trenutku novo ažuriranje će biti dostupno samo pojedinim korisnicima.

Nakon vesti da Vatsap uvodi mogućnost uređivanja već poslatih poruka u roku od 15 minuta od njihovog slanja, kompanija je najavila još jednu novinu. U ovom momentu Vatsap je u fazi testriranja novog ažuriranja za sve Android korisnike, a obnovljena verzija aplikacije u sebi će sadržati i mogućnost demonstracije ekrana tokom poziva, prenosi portal VABetaInfo.

"Vatsap je razradio funkciju zajedničkog korišćenja ekrana, kao i nov raspored tastera na donjem navigacionom panelu", navodi se u saopštenju. Konkretno, izmena rasporeda tastera na panelu se odnosi na 2.23.11.19 verziju aplikacije.

Deljenje ekrana po uzoru na GuglMit i Zum platforme

Brojne platforme za video pozive već neko vreme poseduju mogućnost deljenja ekrana, a pretpostavlja se da je inspiraciju za novu verziju aplikacije kompanija Meta, koja stoji iza aplikacije Vatsap, dobila od platformi poput GuglMita, Zuma ili Skajpa.

Funkcija demonstracije ekrana biće prikazana na ekranu tokom poziva putem aplikacije, a prilikom njenog korišćenja drugim učesnicima poziva biće omogućeno da vide ekran svog sagovornika. Ipak, kako se navodi, funkcija potencijalno neće biti dostupna pri grupnim pozivima sa velikim brojem korisnika, kao ni na uređajima sa starijim verzijama Android platforme, makar ne u ovoj fazi ažuriranja.

U proteklom periodu najavljeno je nekoliko ažuriranja aplikacije

Proteklih nekoliko nedelja za sve korisnike aplikacije Vatsap bile su uzbudljive, premda je u kratkom periodu najavljeno čak nekoliko funkcija koje će biti dostupne u bližoj budućnosti. Među novitetima izdvajaju se:

Takođe, očekuje se i da će korisnicima Vatsapa biti omogućeno podešavanje prozirnosti na delu sa "karticama" u gornjem delu ekrana.