Magazin

"Bež zastavice": Najnoviji trend u emotivnim odnosima koji je podelio internet

Zaboravite čuvene "crvene zastavice" - za njih svi znaju, imali smo i roze i zelene, ali trenutno jedan od najnovijih trendova koji opisuje međuljudske odnose su "bež zastavice". Za razliku od crvenih ili zelenih, "bež zastavice" nisu nužno negativne, ali ni pozitivne, već predstavljaju jedinstvene odlike pojedinca, njegove svakodnevne (i možda malo neobične) navike. Zašto su dobile naziv po bež boji? Ipak, definicija bež zastavica je, očigledno, u očima posmatrača.
"Bež zastavice": Najnoviji trend u emotivnim odnosima koji je podelio internet© Pixabay/NoName_13

Deluje kao da postoji sve više "pravila" i izazova kada je u pitanju traženje partnera u savremenom dobu. Najpoznatiji termin koji kruži internetom već neko vreme su "crvene zastavice", znaci upozorenja, određeno ponašanje partnera prema nama, koje ne bi trebalo prihvatiti.

Onda imamo "roze zastavice", koje predstavljaju potencijalne nesuglasice u vezi koje, ako se ubrzo ne reše, mogu prerasti u problem. Na kraju, imamo i "zelene zastavice", koje predstavljaju sve ispravne i pozitivne stvari u odnosu između dvoje ljudi.

Najnoviji trend su "bež zastavice", koje mogu značiti dve različite stvari. Prva verzija trenda vezana je za predstavljanje osobina nekoga ko nam deluje isuviše dosadno da bi bio potencijalni partner. Na primer, ako je njihov onlajn dejting profil isuviše jednoličan (fotografije koje nisu zanimljive, kliše ljubavni citati u opisu profila, spori i kratki odgovori na poruke...).

Primer ovakvih "bež zastavica" može biti kada neko predstavlja tipične, svakodnevne aktivnosti kao svoje jedine hobije: šetnja, ispijanje kafe, druženje sa svojim psom... Možda to ne znači da su automatski dosadna osoba, ali ljudi uglavnom više vole da čuju uzbudljivije odgovore.

"Bež zastavica" kod osobe s kojom smo izašli na sastanak može biti kada nisu raspoloženi za priču, niti za traženje zajedničkih tema za razgovor. U nekim slučajevima "krivac" može biti stidljivost, ali kada postaje očigledno da druga strana nije voljna za drugačiji razgovor ili interesantniju aktivnost (kako bi sastanak bio uspešan), onda je možda vreme za traženje osobe sa kojom nam je zaista zabavno.

Druga verzija trenda je namenjena za parove koji su u vezi. Brojni korisnici TikToka opisuju "bež zastavice" svojih partnera, koje nisu ni "dobre", ali nisu ni "loše" osobine. Uglavnom su to karakteristike koje su jedinstvene za njihovog partnera, koje isprva deluju "čudno", ali ne predstavljaju konkretan problem u vezi. Verovatno je upravo zbog toga trend dobio naziv po bež boji, koja je veoma neutralna.

Na primer, jedan korisnik TikToka je podelio sledeću "bež zastavicu" svoje devojke: "Ona uvek odbija da obriše stare budilnike koje više ne koristi na telefonu. Takođe, ako joj treba budilnik za tačno devet sati, onda će naviti alarm za devet sati i tri minuta."

Drugi korisnici su podelili: "'Bež zastavica' mog dečka je da ujutru često tvrdi da te noći nije spavao, iako znam da je nepomično spavao barem pet sati. Uvek uspeva sebe da ubedi da nije spavao uopšte," "Kada moj dečko čuje glasno vozilo na ulici, odmah mora da vidi šta je u pitanju. Bez obzira na situaciju, mora da proveri koji je auto u pitanju, da li je loš ili dobar, pa kada ga konačno ugleda, tek onda može nastaviti sa razgovorom."

@livwetten#greenscreenvideo and i have now started doing the same thing so i can tell him i saw a cool car #carbf#carboyfriend#beigeflag♬ Summer Background Jazz - Jazz Background Vibes

Prema navedenim primerima, očigledno je da su "bež zastavice" samo bezazlene navike i karakteristike koje pojedinac može da ima i daleko su manje ozbiljne od crvenih ili rozih. Za one koji žele emocionalni odnos i pokušavaju da upoznaju nove ljude, traženje "bež zastavica" koje mogu ukazati da veza neće biti uzbudljiva može biti dobar ekspreriment za sledeći sastanak.

Oni koji su u vezi mogu tražiti "bež zastavice" kod svojeg partnera, koje čak mogu biti simpatične osobine koje voljenu osobu čine jedinstvenom. Kao i svaki trend, pogotovo kada su u pitanju međuljudski odnosi, ne bi ga trebalo shvatati isuviše ozbiljno.

 

image