Snimanje četvrte sezone "Emili u Parizu" na pauzi zbog štrajka holivudskih scenarista

Snimanje četvrte sezone serije o neodoljivo šarmantnoj Amerikanki u Parizu "zamrznuto" je na dva meseca usled štrajka scenarista koji traje već više od mesec dana. Kada ćemo ponovo moći da uživamo u dogodovštinama Emili u Parizu niko sa sigurnošću ne može da kaže, a obožavaoci iščekuju 30. jun - datum kada će se potencijalno naći kompromis.

Sjedinjene Američke Države već punih mesec dana "trese" štrajk u kome preko šezdeset hiljada glumaca, novinara, kaskadera i scenarista traži povećanje zarada, beneficije i zaštitne klauzule vezane za upotrebu veštačke inteligencije, a na spisku "zamrznutih" projekata sada se našla i serija "Emili u Parizu" koja prikazuje život mlade Amerikanke Emili koja je u grad ljubavi došla zbog posla. Informaciju o obustavljanju snimanja četvrte sezone serije preneo je portal Varajeti.

Snimanje se odlaže za dva meseca

Snimanje nove sezone hit serije trebalo je da počne krajem leta i početkom jeseni 2023. godine, a pouzdani izvori izjavili su da je ono pomereno za najmanje dva meseca, budući da do dogovora između holivudskog sindikata Sag-Aftra  i Udruženja filmskih i televizijskih producenata nije došlo.

O mogućem "zamrzavanju" snimanja četvrte sezone serije ranije je nagovestila i glumica Filipin Lerua-Bolije, koja je u popularnoj seriji igrala ulogu Silvije, a svoja saznanja podelila je na gala večeri "Žene u pokretu" koja se tokom nedavno održanog Kanskog festivala. Na pitanje novinara da li će snimanje sezone biti odloženo za neka "srećnija" vremena, 59-godišnja glumica odgovorila je: "Malo. Očekujemo rešenje. Videćemo kako će se stvari odvijati i da li će se situacija smiriti!"

"Emili u Parizu" samo jedna u nizu serija koje su se našle "na udaru"

"Emili u Parizu" jedna je od retkih serija sa učešćem scenarista iz sindikata koja je trebalo da bude snimljena u Francuskoj. Treća sezona popularne romantične komedije Darena Stara, kreatora serija "Seks i grad" i "Mlađa" svetlost dana ugledala je u decembru 2022. godine, a i pored brojnih kritika na račun stereotipizacije Parižana i Francuske, serija je bila pravi Netfliksov hit. Za samo šest dana nakon premijernog prikazivanja, komedija sa Lili Kolins u glavnoj ulozi sakupila je preko 117,6 sati pregleda čime je sebi obezbedila poziciju u Top 10 najboljih serija u čak 93 države.

Od optočinjanja štrajka 2. maja ove godine, na pauzi su se našli brojni projekti: serije "Pingvin" (The Penguin), "D Lest of As" (The Last of Us), "Andor", "Strejndžer Tings" (Stranger Things), kao i spin-of serije "Gejm of Trouns" (Game of Thrones), i filmovi "Mišn: Imposibl - Ded Rekoning Part One" (Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One), "Spajdermen 4" (Spider-Man 4) i "Tanderbolts" (Thunderbolts).

Pritom, masovni štrajkovi glumaca, režisera i scenarista za sada su izbegnuti, a koji je sledeći korak nezadovoljnih uslovima "glavnih likova" ove holivudske drame, ostaje da saznamo 30. juna.