Malim promenama do velikih pobeda

"Svi možemo da ostvarimo dugotrajan uspeh i uživamo u njemu. Za to su nam potrebne samo prave navike." - Brendon Berčard

Svakodnevno smo u potrazi za receptom za uspeh i sreću, ne sluteći da malim promenama u našim navikama možemo na jednostavan način učiniti naš život lepšim. I dok su neke od njih vezane samo za pojedince, druge praktikuje većina uspešnih ljudi. 

Zapisujte stvari

Zapisujte svoje želje, ideje, planove, velike i male ciljeve koje želite postići kako na privatnom, tako i na poslovnom planu. Kada ih precrtate kao rešene, imaćete savršen osećaj ispunjenosti i zadovoljstva, ali i motivisanosti da nastavite sa realizacijom ostalih, a time ćete svoj život sigurno učiniti lepšim.

Nađite vreme za opuštanje

Zanimljivo je da je opuštanje, bilo da je u pitanju joga, meditacija ili jednostavno provođenje vremena "sa samim sobom" jedna od najčešćih navika uspešnih ljudi. Posvetite sat vremena tokom dana sebi, i videćete promenu u vašem raspoloženju.

Budite se ranije

Rano ustajanje ne samo da je navika koja donosi više vremena, već i osećaj kontrole nad životom. Čak i ako niste od onih ljudi koji vole jutra, potrudite se da ustanete makar 15 minuta ranije, a to vreme iskoristite za bilo šta što vam se sviđa - popijte kafu, doručkujte, napravite frizuru ili isplanirajte ostatak dana.

Čitajte više

Kažu da čovek koji puno čita živi hiljadu života. Čitajući književna dela, uronićete u živote glavnih junaka, čime ćete postati bogatiji za mnoga životna iskustva, spoznati greške i ovladati saznanjima koja je neko ostavio tragom slova na papiru.

Provodite više vremena sa porodicom i prijateljima

Iako ste ovaj savet sigurno čuli bezbroj puta, naučno je dokazano da provođenje vremena sa bliskim ljudima oplemenjuje vaš život. Izložba koju već dugo priželjkujete da posetite ili restoran koji vas već neko vreme mami gastronomskim specijalitetima, idealna su prilika da okupite ljude koje volite i podelite sa njima nezaboravne trenutke.