Moderne dekoracije za praznike koje svako može primeniti

Dosta vam je crvene, zelene i zlatne? Predlažemo vam nekoliko načina da osvežite prostor i osećate se elegantno za vreme zimskih proslava.

Praznični period je uvek dobar izgovor za sređivanje i ukrašavanje prostora. Međutim, teško je izbeći kliše šljokica, zlatnih traka i crvenih čarapa. Svaki ukras koji predlažemo je lako pronaći, napraviti, a čak možete i prefarbati stare ukrase i ukombinovati ih na različite načine. Predstavljamo vam nekoliko rešenja kako da vam se enterijer izdvoji od drugih i da ulepšate prostor na savremen način.

1. Nežna roze u zamenu za crvenu

Tradicionalna jarka crvena nijansa može biti napadna, pogotovo zajedno sa drugim ukrasima. Roze boja je njena razblažena verzija koja će da harmonizuje prostor i opusti nas. Takođe, može da se kombinuje sa svim bojama kao i klasična crvena (zelena, zlatna, srebrna...), ali i da unese eleganciju u sobu.  

2. Nekonvencionalno drvo

U slučaju da ne želite da kupujete novu jelku, niti da sastavljate staru, ovo može biti prava opcija za vas. Potrebno je samo nekoliko drvenih daski, ili čak grana koje možete pronaći napolju. Svežite ih zajedno tako da prave trougao na koji ćete okačiti ukrase po izboru. Ovakva ideja je jedinstvena, štedljiva i nije naporna za postavljanje i skidanje.

3. Praznici u trendu

Ako želite da vam inspiracija bude jedan od glavnih trendova u dizajnu, možete se osvrnuti na Digitalnu lavandu, odabranu boju za 2023. godinu. S obzirom na to da je ona savršena kombinacija vatrene crvene i hladne plave, može biti zanimljiv izbor za ukrašavanje enterijera tokom praznika. Takođe, lako je prilagoditi je drugim ukrasima, čak i kada su jarki ili podjednako suptilni.

4. Beli monohrom

Ako ne znate za koju boju da se odlučite, a klasične kombinacije su vam dosadile, bela je uvek dobar izbor. Možete kupiti čisto bele kuglice, ili ih sami ofarbati. Takođe, umesto plastičnih ukrasa, možete obojiti šišarke, kamenčiće ili grane i okačiti ih na jelku. Ovakvi predmeti obojeni u belo daje prostoru elegantan, ali i prirodan izgled.

5. Što manje, to bolje

Iako nas praznični dani ne asociraju na minimalizam, možemo ga uneti u svoj dom, a i dalje zadržati veseo duh. Dva ili tri mala drveta u korpama ili saksijama mogu biti dovoljni znaci zimske proslave. Uz male lampice žutih ili narandžastih tonova, drvene detalje i udobno ćebe, prostor nam daje toplinu i mir koji često poželimo tokom glasnih dana slavljenja.