Magazin

Čovek koji je odsedao u luksuznom hotelu skoro dve godine, pobegao je bez plaćanja

Policija u Indiji traga za muškarcem koji je navodno boravio u hotelu sa pet zvezdica skoro dve cele godine, uživajući u svim ugođajima luksuznog odmarališta, ali bez plaćanja računa.
Čovek koji je odsedao u luksuznom hotelu skoro dve godine, pobegao je bez plaćanja© Pexels/Andrea Piacquadio

Osumnjičeni Ankuš Duta rezervisao je sobu za jednu noć 30. maja 2019. godine, u hotelu Rouzit Haus koji se nalazi u blizini međunarodnog aerodroma u Delhiju. Odlučio je da produži boravak i umesto jedne, ostao u hotelu šesto tri noći, sve do 22. januara 2021. godine, tvrde predstavnici hotela u svojoj prijavi policiji.

Sada je navodno dužan hotelu 5,8 miliona rupija (preko 7,6 miliona dinara). Prestavnici hotela  su tvrdili da je čovek bio u dogovoru sa osobljem, koje mu je pomoglo da sakrije dugove koji su se počeli nakupljati dok je uživao u luksuznom odmaralištu.

Tužba je podneta i protiv nekoliko zaposlenih u hotelu, uključujući šefa odeljenja recepcije hotela, zbog zavere, falsifikovanja i varanja.

"Osoblje hotela je navodno u onlajn sistemu hotela, lažiralo, brisalo, dodavalo i falsifikovalo veliki broj priznanica vezanih za odsedanje ovog gosta. Sistem se koristi za praćenje i održavanje prijava i odjava gostiju iz hotela i njihovih računa. Računi su falsifikovani u cilju skrivanja iznosa i veličine duga od nadležnih, kao i da bi se izbeglo otkrivanje njihovih svesnih, nelegalnih postupaka," zaključeno je u izjavi za javnost.

Prema pravilima hotela, ako gost duguje više od pedeset hiljada rupija (preko šezdeset hiljada dinara), potrebno je da osoblje odmah obavesti nadležne. Međutim, ovo se nije desilo u Dutinom slučaju, a u sistemu je otkriveno je da mu je bilo naplaćeno nula rupija za barem pedeset dve noći. Navodno, zaposleni su mu pomagali kako bi među sobom delili pare koje im je davao u kešu.

Ranije ove godine, čovek po imenu Muhamed Šarif je bio uhapšen jer se pretvarao da je bio zaposleni kraljevske porodice Abu Dabija i odsedao u lukusznom hotelu četiri meseca, bez plaćanja računa.

Jedan od nedavnih najpoznatijih slučajeva prevaranta koji je ostavio velike dugove luksuznim hotelima je Ana Delvi, koja je 2017. godine u Njujorku odsedala u najluksuznijim hotelima i pozajmljivala novac od bogatih prijatelja i saradnika, koji nikada nije vratila. Sada je u kućnom pritvoru a u međuvremenu je dobila mnogo medijske pažnje  kao i serijal koji je snimljen po njenoj priči.

image