Tviter ograničio broj tvitova koje možete pročitati

"Tviter je uveo privremeno ograničenje u broju tvitova koje korisnici mogu da pročitaju tokom dana", naveo je Ilon Mask, vlasnik te društvene mreže. Nekoliko sati nakon što su korisnici počeli da prijavljuju probleme, Mask je na svom nalogu napisao i da je ova mreža primenila privremena ograničenja "kako bi se pozabavio ekstremnim nivoima prikpuljanja podataka i manipulacije sistemom".

Verifikovani nalozi su privremeno ograničeni na čitanje 6.000 postova dnevno, rekao je Mask, dodajući da su neverifikovani korisnički nalozi i novi neverifikovani nalozi ograničeni na čitanje 600 postova dnevno, odnosno 300 postova dnevno, prenosi Gardijan.

Korisnici koji imaju verifikovane naloge mogu da pročitaju 6.000 objava na dan, a Mask je ajavio i da će broj tih objava biti povećan na 8.000.

Hiljade korisnika Tvitera u nekoliko zemalja u subotu nisu mogli da pristupe ovoj mreži ili su se suočili sa poteškoćama. Dobijali su obaveštenja da servis nije dostupan, ili da su prekoračili "limit", što je mnoge zbunilo i izazvalo negodovanje. 

Ranije je Tviter najavio da će zahtevati od korisnika da imaju nalog na ovoj društvenoj mreži kako bi mogli da vide tvitove, mera koju je Mask nazvao"privremenom merom u hitnim slučajevima".