Magazin

Britanski mediji: "Jelena Đoković donosi glamur na Centralni teren dok posmatra muža dok igra"

Pored izveštavanja o velikim uspesima Novaka Đokovića na Vimbldonu, ove godine je i njegova supruga, Jelena Đoković, privukla pažnju stranih medija. "Kao i uvek, preduzetnica Jelena je ostala mirna, dok je navijala za muža tokom uzbudljive igre. S obzirom na prebukiran raspored i stil života, njen opušteni stav je velika vrlina," piše Dejli Mejl (DailyMail).
Britanski mediji: "Jelena Đoković donosi glamur na Centralni teren dok posmatra muža dok igra"© Приватна архива

Većina članaka stranih medija na temu Jelene Đoković počinju opisivanjem njenog modnog stila, koji se ističe među publikom na Vimbldonu. Na najskorijem meču, pojavila se u upečatljivoj haljini srpske dizajnerke Marije Tarlać.

"Jelena Đoković je izgledala glamurozno dok je sedela u publici na Centralnom terenu Vimbldona. Žena svetskog prvaka u tenisu, Novaka Đokovića, pojavila se na tribinama u šarenoj letnjoj haljini i blejzeru. Izgledala je veoma šik u teget haljini i pastelno žutom blejzeru dok je gledala svog muža dok igra protiv Andreja Rubljova," piše "Dejli Mejl". Aksesoare koje je ukombilnovala su bile "Luj Viton" torba i "Tifani" nakit.

Još jedna tema koju brojni mediji prenose je njena "dirljiva ljubavna priča" sa teniserom, koja je počela 2005. godine i traje skoro dve decenije. Dodaju da imaju sina Stefana i ćerku Taru, ali i da se trude da poboljšaju uslove života deci širom Srbije, preko njihove "Novak Đoković" fondacije, jer imaju "iste životne filozofije i poglede na svet, pored njihovog zajednikog mirnog stava tokom teniskih mečeva".

Mnogi objašnjavaju da Jelena, kao direktor fondacije, često govori o važnosti ranog razvoja i obrazovanja dece i smatra da su filantropski projekti koje je radila sa mužem njihovi najvažniji uspesi u životu. Mnogi strani portali takođe citiraju njena mišljenja i izjave iz različitih intervjua ili objava na Instagramu, dodatno dočaravajući sliku o ženi vrhunskog srpskog tenisera.

Jelenini stavovi o važnosti humanitarnog rada se hvale, a još jedna tema koja često privlači medijsku pažnju je njena posvećenost velnesu.

"Poznata je i po malo kontroverznijim ili neobičnim mišljenjima, kao što su, na primer, njena ljubav prema meditaciji i duhovnosti, o kojoj je često pisala na svom blogu... Jelena sebe opisuje kao 'nehsvaćenu, ali i poptuno cenjenu', dodaje da se 'menja i transformiše tolikom brzinom, da je veoma teško staviti je u jednu korpu. Ja sam svuda, ali i nigde...'", piše "Dejli Mejl".

Citirali su nekoliko Jeleninih onlajn objava, u kojima opisuj stav prema meditaciji, koji se poklapa sa brojnim ljubiteljima ove duhovne aktivnosti širom sveta: "Cilj je da razumemo miran um, sreću i zahvalnost svoj duše i preneti ih u sve delove života i u sve odnose koje imamo... Volim biti sama u prirodi. Poptuno sama. Ali moram priznati da, kada se tek pojavim, osećam talas straha, jer znam da sam uljez. Za neke mogu biti i plen."

Sigurno je da će jedna od najvažnijih žena u životu svetskog tenisera biti interesantna tema za medije, a može se pretpostaviti da kontrast između veoma uzbudljivog rasporeda bračnog para i njen opušteniji, skromniji stav prema duhovnošću i životu predstavljaju interesantnu temu za javnost. 

image