Britanski mediji: "Jelena Đoković donosi glamur na Centralni teren dok posmatra muža dok igra"

Pored izveštavanja o velikim uspesima Novaka Đokovića na Vimbldonu, ove godine je i njegova supruga, Jelena Đoković, privukla pažnju stranih medija. "Kao i uvek, preduzetnica Jelena je ostala mirna, dok je navijala za muža tokom uzbudljive igre. S obzirom na prebukiran raspored i stil života, njen opušteni stav je velika vrlina," piše Dejli Mejl (DailyMail).

Većina članaka stranih medija na temu Jelene Đoković počinju opisivanjem njenog modnog stila, koji se ističe među publikom na Vimbldonu. Na najskorijem meču, pojavila se u upečatljivoj haljini srpske dizajnerke Marije Tarlać.

"Jelena Đoković je izgledala glamurozno dok je sedela u publici na Centralnom terenu Vimbldona. Žena svetskog prvaka u tenisu, Novaka Đokovića, pojavila se na tribinama u šarenoj letnjoj haljini i blejzeru. Izgledala je veoma šik u teget haljini i pastelno žutom blejzeru dok je gledala svog muža dok igra protiv Andreja Rubljova," piše "Dejli Mejl". Aksesoare koje je ukombilnovala su bile "Luj Viton" torba i "Tifani" nakit.

Još jedna tema koju brojni mediji prenose je njena "dirljiva ljubavna priča" sa teniserom, koja je počela 2005. godine i traje skoro dve decenije. Dodaju da imaju sina Stefana i ćerku Taru, ali i da se trude da poboljšaju uslove života deci širom Srbije, preko njihove "Novak Đoković" fondacije, jer imaju "iste životne filozofije i poglede na svet, pored njihovog zajednikog mirnog stava tokom teniskih mečeva".

Mnogi objašnjavaju da Jelena, kao direktor fondacije, često govori o važnosti ranog razvoja i obrazovanja dece i smatra da su filantropski projekti koje je radila sa mužem njihovi najvažniji uspesi u životu. Mnogi strani portali takođe citiraju njena mišljenja i izjave iz različitih intervjua ili objava na Instagramu, dodatno dočaravajući sliku o ženi vrhunskog srpskog tenisera.

Jelenini stavovi o važnosti humanitarnog rada se hvale, a još jedna tema koja često privlači medijsku pažnju je njena posvećenost velnesu.

"Poznata je i po malo kontroverznijim ili neobičnim mišljenjima, kao što su, na primer, njena ljubav prema meditaciji i duhovnosti, o kojoj je često pisala na svom blogu... Jelena sebe opisuje kao 'nehsvaćenu, ali i poptuno cenjenu', dodaje da se 'menja i transformiše tolikom brzinom, da je veoma teško staviti je u jednu korpu. Ja sam svuda, ali i nigde...'", piše "Dejli Mejl".

Citirali su nekoliko Jeleninih onlajn objava, u kojima opisuj stav prema meditaciji, koji se poklapa sa brojnim ljubiteljima ove duhovne aktivnosti širom sveta: "Cilj je da razumemo miran um, sreću i zahvalnost svoj duše i preneti ih u sve delove života i u sve odnose koje imamo... Volim biti sama u prirodi. Poptuno sama. Ali moram priznati da, kada se tek pojavim, osećam talas straha, jer znam da sam uljez. Za neke mogu biti i plen."

Sigurno je da će jedna od najvažnijih žena u životu svetskog tenisera biti interesantna tema za medije, a može se pretpostaviti da kontrast između veoma uzbudljivog rasporeda bračnog para i njen opušteniji, skromniji stav prema duhovnošću i životu predstavljaju interesantnu temu za javnost.