Magazin

Berlin u strahu: Lavica se šeta gradom?

Građani su upozoreni da ne izlaze i da ljubimce drže zatvorenim
Berlin u strahu: Lavica se šeta gradom?© Tanjug/Sven Kaeuler/TNN/dpa via AP

Građani Berlina su u opasnosti, saopštila je tamošnja policija koja je stanovništvo upozorila da ne izlazi iz kuće i da ljubimce drži u zatvorenom pošto se jugozapadnim predgrađem nemačke prestonice šeta "najverovatnije" - lavica. 

U toku je policijska akcija potrage za lavicom u koju je uključen helikopter, kao i vatrogasne brigade, javlja emiter RBB. U potrazi učestvuju i životinje i veterinari i lovci.

Životinja, za koju se sumnja da je odbegla lavica, navodno je primećena danas u regionu Potsdama na obodu nemačke prestonice, saopštila je policija, objavio je Dojče vele (DV).

Policija je saopštila da je informacije o pojavi zveri dobila od svedoka koji su je snimili kako napada i ubija divlju svinju.

Portparolka policije je ranije rekla za "Špigl" da traže "veliku mačku grabljivicu". Službe hitne pomoći su, navodno, već videle životinju, ali još nisu uspele da je uhvate.

Organi reda navode i da se ne zna odakle je životinja došla pošto u zoološkim vrtovima, cirkusima i skloništima za životinje nije prijavljen nestanak lavice.

Potraga za lavicom usredsređena je na opštini Klajnmahnov na južnom obodu Berlina koja ima oko 20.000 stanovnika. 

"Dečiji vrtići su otvoreni, ali deca ne smeju da izlaze u dvorište. Gradska kuća će takođe ostati otvorena. Trgovcima na pijaci je savetovano da ne postavljaju štandove. Tamo jedva da ima ljudi", rekla je portparolka.

image