Filmska potraga u Berlinu: Lavicu traži i sin nemačkog šefa mafije

Remo, čija porodica važi za jednog od najopasnijih igrača u takozvanoj "arapskoj mafiji" u Berlinu, pozvao je sve koji imaju informacije o tome gde se lavica nalazi da ga kontaktiraju pre policije, da je oni ne bi upucali

Sin nemačkog šefa mafije zatražio je informacije o tome gde se nalazi lavica koja šeta ulicama Berlina, rekavši da želi da odvede grabljivicu nazad u kavez pre nego što je "neki idiot ustreli".

Firas Remo, sin ozloglašenog šefa berlinskog klana Ise Rema i ljubitelj velikih mačaka, otkrio je da se pridružio potrazi za nestalom lavicom koja je primećena na periferiji grada.

Remo, čija porodica važi za jednog od najopasnijih igrača u takozvanoj "arapskoj mafiji" u Berlinu, pozvao je sve koji imaju informacije o tome gde se lavica nalazi da ga kontaktiraju pre policije, da je oni ne bi upucali.

Remo, koji je lavicu nazvao Nala, pozvao je stanovnike Berlina da ga kontaktiraju, a poruku su preneli i oni koji ga poznaju. 

On je na Instagramu podelio objavu korisnika koji je napisao: "Mislim da još uvek postoje ljudi koji vole životinje. Molim vas pustite Nalu da živi i ne pucajte u nju. Ako vidite lavicu, javite se Firasu Remu. Hvala."

Remova porodica je povezana sa nizom akcija širom Berlina, uključujući krađu ogromnog zlatnika iz berlinskog muzeja i pljačku banke vrednu 9,2 milijardi evra koja se završila eksplozijom u filijali. 

Njegova molba za pomoć u pronalaženju lavice nije prvi put da se on dovodi u vezu sa velikim mačkama. U decembru je na Instagramu objavio video snimak sebe i tigra, sa natpisom "moj novi omiljeni ljubimac", što je pokrenulo policijsku istragu. 

Stanovnici Berlina prijavili da su sinoć videli lavicu i čuli je kako lavlje riče u oblasti Zelendorf na obodu grada, saopštila je berlinska policija. Policajci opremljeni oružjem, naočarima za noćno osmatranje i dronovima pretraživali su područje tokom cele noći, ali nisu mogli da pronađu lavicu. 

Stanovnicima u južnim delovima grada savetovano je da ostanu u svojim domovima i da drže zatvorena vrata i prozore. 

Policija je saopštila da je informacije o zveri dobila od svedoka koji su je snimili kako napada i ubija divlju svinju.

Službe hitne pomoći su, navodno, već videle životinju, ali još nisu uspele da je uhvate.

Organi reda navode i da se ne zna odakle je životinja došla pošto u zoološkim vrtovima, cirkusima i skloništima za životinje nije prijavljen nestanak lavice.