Magazin

"Iks je stigao": Ptičica odletela, Iks je zvanično novi logo Tvitera

"Iks", minimalistički art deko dizajn zvanično je novi logo Tvitera, promovisan u sklopu rebrendiranja platforme društvenih medija koju je pokrenuo Ilon Mask. Vlasnik Tvitera je naveo da će dizajn "verovatno kasnije biti izmenjen, sigurno će biti dorađen". Izvršna direktorka Tvitera, Linda Jakarino, potvrdila je ovaj izbor objavivši izgled novog grafičkog rešenja uz komentar: " Iks je ovde! Uradimo to."
"Iks je stigao": Ptičica odletela, Iks je zvanično novi logo Tvitera© Приватна архива

Prepoznatljivi logotip u obliku plave ptičice koji je već godinama simbol "Tvitera" otići će u prošlost, najavio je vlasnik ove kompanije Ilon Mask juče, a direktorka Linda Jakarino potvrdila uz objavu grafičkog rešenja, prenosi Gardijan.

"Izuzetno se retko dešava - u životu ili u poslu - da dobijete drugu priliku da ostavite još jedan veliki utisak", dodala  je Jakarino na svom nalogu.

Mask je pozvao svojih 149 miliona pratilaca da pošalju ideje svojih grafičkih rešenja i čini se da je odabrao logo koji je označio u nedelju preko treperećeg videa zakačenog na vrh njegovih objava na Tviteru.

Logotip "Iks"je dugo Maskova opsesija i on mu predstavlja "aplikaciju za sve" koju je obećao da će lansirati u nekom trenutku, pre kupovine "Tvitera". Poznato je da je Mask slovo "Iks" koristio i u brendiranju svojih drugih kompanija.

X.com je bila onlajn banka koju je osnovao 1999. godine koja se kasnije spojila sa drugom softverskom kompanijom i postala PejPal.

Još jedna od njegovih kompanija, Spejs Eksplorejšn Tehnolodžis Korporejšn, poznata je kao SpejsIks.

Iks koncept napravljen je po uzoru na Vičet, kinesku aplikaciju koja omogućava korisnicima da obavljaju više funkcija - od slanja poruka do naručivanja taksija i plaćanja računa. U junu prošle godine, Mask je navodno rekao zaposlenima u Tviteru: "U suštini živite na Vičetu u Kini. Ako to možemo da ponovimo sa Tviterom, postići ćemo veliki uspeh."

image