Novi svetleći znak X kompanije Ilona Maska uznemirava građane San Franciska

Građani San Franciska koji žive u neposrednoj blizini zgrade u kojoj je locirana kompanija X, doskorašnji Tviter, u vlasništvu američkog milijardera Ilona Maska, uputili su pritužbe vlastima, navodeći da znak "X" postavljen na zgradi kompanije svetli velikim intenzitetom.

Maskova kompanija je u petak postavila logo "X" na krov svog sedišta u Ulici Market, što je naljutilo komšije nezadovoljne zbog intenzivnog svetla koje im smeta, saopšteno je iz gradske građevinske inspekcije San Franciska.

Mask, koji je kupio Tviter u oktobru 2022. za 44 milijarde dolara, najavio je da će preimenovana firma nastaviti da posluje u San Francisku iako je nedavno ovaj grad nazvao "vrtlogom propasti, iz koje kompanije odlaze jedna za drugom ".

Poslovanje kompanije Iks u San Francisku bi mogao bi biti dobar znak za grad koji se bori da se oporavi od pandemije.

"Prelepi San Francisko, iako te drugi napuštaju, mi ćemo uvek biti tvoj prijatelji", napisao je Mask.

Ipak, nisu svi stanovnici San Franciska zainteresovani za Maskovo prijateljstvo. Ljudi su preko vikenda snimili video ogromnog iksa kako sija, pulsira i treperi, kritikujući njegove agresivne svetlosne efekte. Ovo je naravno izazvalo i lavinu komentara na ovoj platformi, pa između ostalog neki kažu da novi svetleći logo sigurno plaši one koji imaju epilepsiju.

"Ne treba ništa da zamišljate, ovako izgleda moj život sad."

Patriša Valinga, koja živi preko puta, rekla je za  Si-Bi-Es da je to "opasno" i da liči na "šou klovnova". "Mislila sam da je munja, bila sam jako zbunjena. Otišla sam do svog prozora, pogledala okolo ali nisam videla ništa". Advokat Džordž Vulf je rekao za Si-Bi-Es da stanovnici imaju pravo da odobre ili odbiju ovakav vid reklame,  "veoma, veoma je nepromišljeno [za Maska] da radi stvari na ovaj način…iako ovo izgleda kao njegov uobičajen način poslovanja. Razbijte stvari pa pokušajte da ih popravite kasnije."


Potvrđeno je da će biti pokrenuta istraga o ovom problemu, prenosi londonski Gardijan.