Mercedes Majkla Džordana iz 1996. će biti prodat za samo 23 dolara

Mercedes-Benc S600 Lorinser koji je legendarni Majkl Džordan vozio na vrhuncu svoje karijere, našao se na platformi za onlajn trgovinu po ceni od samo 23 dolara, a srećni kupac biće odabran žrebom. Cena je formirana na osnovu Džordanovog broja dresa, a srećni kupac zasigurno će pamtiti dan kada je kupio auto u kome se vozio čuveni košarkaš.

Svetom je odjeknula vest da se legendarni Mercedes-Benc S600, kojim je Majkl Džordan "kruzirao" američkim ulicama u doba svoje apsolutne dominacije, našao na oglasima po "smešnoj" ceni od samo 23 američka dolara, a kolekcionari su svi do jednog pohrlili da licitiraju za ovo remek delo automobilske industrije. Automobil je prethodno bio predstavljen na Votnot Nacionalnoj konvenciji sportskih kolekcionara 2023. godine, a zainteresovani kupci su se prijavljivali putem mobilne aplikacije.

Džordanova "Mečka" do "stotke" za 6,2 sekunde

Ovaj dragulj u metalik teget boji, sa širokom karoserijom i hromiranim monoblok točkovima izrađen je u posebnoj Lorinser opremi, a zahvaljujući njegovom V-12 motoru zapremine 6000 kubika, "Mečka" do "stotke" ubrzava za svega 6,2 sekunde. Inače, vozilo je proverenog porekla, budući da je šestostruki osvajač NBA šampionata u njemu često fotografisan kako vozi gradom. Štaviše, u vozilu se nalazi i prilagođeni auto-telefon, koji kada je uključen, i dalje prikazuje Džordanovo ime na kontrolnoj tabli. Simbolična cena od samo 23 američka dolara (oko 2500 dinara) određena je na osnovu broja dresa koji je tokom karijere nosio legendarni košarkaš.

Tri godine bezuspešnih prodaja

Inače, vozilo se u prodaji nalazilo već nekoliko puta zaredom, a njegova vrednost procenjivana je na iznose od 120 do čak 202 hiljade dolara, međutim, nijednom se transakcija nije obavila do kraja. Nakon bezuspešnih pokušaja, platforma Votnot preuzela je odgovornost na sebe, a sudeći po ceni, prodaja će se ovaj put ipak ostvariti.