Nemački influenseri, zbog fotografisanja srušili u Italiji statuu staru 150 godina

Grupa mladih nemačkih turista - influensera, koja su pozirali u vili u severnoj Italiji za fotografije kako bi ih objavili na društvenim mrežama, optužena je za rušenje statue stare 150 godina i vredne oko 200 hiljada eura. "Domina je na neki način bila žena koja je štitila vilu", naveo je menadžer vile u kojoj se dogodio nemili događaj.

Utrkivanje za što bolju sliku na društvenim mrežama još jednom je ovih dana pošlo po zlu, a "žrtva" nesmotrenih postupaka grupe mladih nemačkih turista - influensera bila je vredna statua koja se nalazila u dvorištu jedne vile u gradu Viđiju, na severu Italije.

Momci se popeli na statuu i gurali je

Naime, menadžer vile, Bruno Golferini, je za Rojters izjavio da su se dvojica momaka iz grupe popela u fontanu da zagrle statuu Domina, rad umetnika Enrika Butija, dok su je drugi gurali štapom pre nego što se skulptura visoka 1,7 metara srušila na zemlju.

Golferini je naveo i da je lokalna policijska služba upoznata sa slučajem, kao i da je protiv svih 17 nemačkih turista koji su iznajmili vilu pokrenut postupak, iako su oni gotovo odmah nakon incidenta napustili zemlju i vratili se kući.

Statua je bila zaštitnica vile

Vredan artefakt star preko 150 godina nije imao samo istorijski značaj i visoku novčanu vrednost (statua je procenjena na oko 200 hiljada eura), već i bila i od velikog sentimentalnog značaja.

"Domina je na neki način bila žena koja je štitila vilu", naveo je menadžer objekta.

Takođe, on je dodao i da će reparacija biti veoma teška, budući da su se usled pada oštetile i pločice u fontani u kojoj se ona nalazila. "Nažalost, postoje ti neuki ljudi koji rade takve stvari", bio je njegov komentar. Korisnici na društvenim mrežama osudili su nesmotreno ponašanje i vandalizam mladih influensera nakon što je snimak sa sigurnosnih kamera obišao svet.