Trening "12-3-30" za brže sagorevanje masti "zapalio" TikTok

Novi hit na društvenoj mreži TikTok sakupio je gotovo 400 miliona pregleda, a brojni zadovoljni vežbači praktično se "kunu" u ovaj trening. Veoma jednostavan, a efektan, "12-3-30" se izvodi na traci za trčanje i ne zahteva nikakvo predznanje.

Odlazak na trening po prvi put može biti dosta stresan - ne poznajete prostor, nemate koga da pitate za savet, a čak ni vežbe koje radite ne znate da li ih izvodite ispravno. Srećom, na društvenoj mreži TikTok pojavio se novi trend kada je vežbanje u pitanju, a fitnes treneri ovaj put imaju veoma pozitivne komentare. "12-3-30" trening odličan je za početnike, kao i one koji žele da za kratko vreme "skinu" koji kilogram viška.

12-3-30 ekspresno sagoreva masti, fitnes treneri odobravaju

Trening 12-3-30 namenjen je pre svega početnicima i onima koji su "ispali" iz forme nakon godišnjih odmora, a zbog jednostavnosti, vežbači ga rado biraju: cilj je da na traci za trčanje koja je pod nagibom 12, hodate (uzbrdo) brzinom oko 5 kilometara na čas (3 milje na čas) u trajanju od 30 minuta (tako je trening i dobio naziv 12-3-30). Iako se smatra treningom niskog intenziteta, mnogi korisnici tvrde da se masne naslage sagorevaju jako brzo, a da su rezultati vidljivi već nakon prve nedelje vežbanja.

"To je dobar trening za sagorevanje masti", navodi Džesi Kuper, sertifikovani personalni trener u Merilendu. "Ovaj trend podstiče i druge ljude da budu dosledni treningu, jer disciplina je uvek ključna kada je vežbanje u pitanju."

Par saveta za početak

Kako biste izvukli što više benefita iz treninga "12-3-30", Kolins Ezek, personalni trener slavnih ličnosti napravio je kratak spisak saveta koje daje svojim klijentima:

Snimci na TikToku postali viralni

Iza TikTok trenda koji je "zapalio" društvene mreže stoji Loren Giraldo, devojka koja je 2019. godine počela da vežba i koja je u periodu od dve godine bez ikakvih rigoroznih dijeta izgubila gotovo 16 kilograma. Nakon podeljenog videa sa objašnjenjem kako ovaj trening fukncioniše, TikTok je "eksplodirao", a pod heštegom "12330" na platformi se može naći veliki broj snimaka korisnika koji hodaju na traci koja je pod nagibim. Ovaj hešteg danas ima preko 400 miliona pregleda!