Magazin

Ženi iz Teksasa jastreb ispustio zmiju na glavu, potom je napao dok je zmija ujedala

Ženu iz Teksasa istovremeno su napali jastreb i zmija, nakon što je ptica slučajno ispustila zmiju na njenu glavu. Zmija se omotala oko njene ruke i počela da je udara po licu dok joj je ptica zarivala kandže duboko u meso.
Ženi iz Teksasa jastreb ispustio zmiju na glavu, potom je napao dok je zmija ujedala© freepik/wirestock

Bizaran incident dogodio se 25. jula u gradu Silsbi u Teksasu, dok su Pegi Džons (64) i njen suprug kosili travnjak oko njihovog imanja, kada je jastreb slučajno ispustio plen na njenu glavu i pokušao u besu da ga ''povrati".

Počelo je nakon što je zmija iznenada pala sa neba na nju. Pre nego što je uspela da je ukloni, počeo je napad jastreba. Zmija se u međuvremenu ženi obmotala oko ruke i počela da je grize po licu, dok joj je jastreb nanosio udarce kljunom i kandžama.

''Dok sam pokušavala da sa ruke otrgnem zmiju, ona se samo obmotavala. Ujela me za lice. Nakon toga se pojavio jastreb, koji dohvatio zmiju i snažno je cimao, ali kako nije uspeo da je otrgne, počeo je da me ubada kandžama i kljunom'', rekla je Džons. 


Posle kratkotrajne borbe, jastreb je uspeo da povrati plen i odleti, nakon čega je Džons njen suprug odvezao do bolnice.
''Bilo je ubodnih rana, posekotina, ogrebotina i podliva'', rekla je ona i dodala da je napad bio veoma traumatičan i da je mislila da će umreti, kao i da nakon napada ima probleme sa spavanjem. 

Kada se sabrala Pegi Džons je pokušala da rekonstruiše događaj. Setila se da je videla kako jastreb grabi zmiju sa zemlje što joj nije bilo neobično jer je to viđala i ranije na imanju. Pretpostavlja da je ispustio zmiju iz kljuna dok je leteo iznad nje, jer u dvorištu nema drveća s kojeg bi zmija mogla da padne.

Kako je napomenula, u ruralnim delovima Teksasa, nije neuobičajen susret s divljim životinjama.
''Viđala sam ranije kako jastrebi hvataju zmije. Oni tako ubijaju svoj plen'', rekla je Džons, prenosi Bi-Bi-Si.

image