Magazin

Mask rasprodaje Tviterovu zaostavštinu: Na aukciju idu natpis sa zgrade, ali i Obamina fotografija

U sklopu rebrendiranja društvene mreže čiji je vlasnik, Ilon Mask odlučio je da Tviterovu zaostavštinu stavi na aukciju, a među artiklima za koje će se kupci nadmetati našli su se i natpis i logo sa poslovnog centra, replike viralnih objava na toj platformi, kao i muzička oprema koja se koristila u studiju.
Mask rasprodaje Tviterovu zaostavštinu: Na aukciju idu natpis sa zgrade, ali i Obamina fotografija© Canva / Jupiterimages, Jorge Urosa

U želji da što pre završi proces rebrendiranja društvene mreže koja se od prošle godina nalazi u njegovom vlasništvu, multimilijarder Ilon Mask odlučio je da na aukciju stavi veliki broj predmeta koji su na neki način bili povezani sa brendom Tviter. "Na dobošu" se našlo čak 584 predmeta iz ere Tvitera kojih je Mask želeo da se što pre oslobodi, a zanteresovani kupci moći će da se za njih nadmeću sredinom septembra ove godine.

"Tviter rebrendiranje" donosi za svakoga ponešto

Aukcija koja je ponela simboličan naziv "Tviter Rebrendiranje: Onlajn aukcija suvenira, umetničkih dela, kancelarijske opreme i još mnogo toga" podeljena je na 584 lota, a u ponudi su se između ostalog našli i na desetine kancelarijskih stolova i stolica, di-džej kabina, muzički instrumenti i aparati za espreso kafu. Ipak, pored ovih običnih, Maks je na prodaju stavio neke jedinstvene predmete, pa se tako prodaje i jedan od Tviter logoa koji se i dalje nalazi na poslovnoj zgradi kompanije u 10. ulici u San Francisku, a koji će kupac morati da demontira samostalno.

Dve reprodukcije legendarnih tvitova

Među jedinstvenim aukcijskim predmetima su i dve reprodukcije u tehnici ulje na platnu koje su svojevremeno postale viralne i prikupile rekordan broj lajkova na društvenoj mreži Tviter. Jedna od njih je čuveni selfi Elen Dedženeris koji je uslikan na dodeli Oskara 2014. godine.

Druga fotografija je ona koju je američki predsednik Barak Obama objavio nakon što je pobedio u predsedničkoj trci 2012. godine, na kojoj grli svoju suprugu, Mišel. U to vreme, upravo ova fotografija bila je "najlajkovanija" objava na Tviteru.

Mask odao počast i Robinu Vilijamsu

Među artiklima koji su se pojavili na aukciji, našao se i mural dug čak 13 metara koji je sastavljen od snimaka ekrana viralnih tvitova kojima su korisnici ove društvene mreže odavali počast preminulom glumcu Robinu Vilijamsu. Tvitovi su poređani tako da formiraju lik poznatog komičara, a mnogi njegovi obožavaoci zasigurno će se nadmetati baš za ovaj predmet.

Početna cena svakog lota samo 25 dolara

Aukcija je objavljena na sajtu Heritedž Global Partners aukcijske kuće, a licitiranje za predmete po svim lotovima kreće od samo 25 američkih dolara. Kupci će za predmete moći da se nadmeću u periodu od 12. do 14. septembra, a svi predmeti locirani su u San Francisku u Kaliforniji.

image