Magazin

Muškarac uhapšen nakon što je skočio padobranom sa Ajfelove kule (FOTO)

U ranim jutarnjim satima, juče se u Parizu dogodila nesvakidašnja scena, nalik na one iz filmova o Džejmsu Bondu. Naime, neidentifikovan muškarac je skočio padobranom sa Ajfelove kule, ali je ubrzo i uhapšen.
Muškarac uhapšen nakon što je skočio padobranom sa Ajfelove kule (FOTO)© nuno_lopes

Iskusni penjač je juče ušao u toranj oko 5 sati ujutro, mnogo pre zvaničnog otvaranja ove turističe atrakcije. Iako su ga čuvari otkrili, brzo je da došao do vrha pre nego što je bilo ko uspeo da ga zaustavi, prenose strani mediji.

Kada se približio vrhu kule, visoke 330 metara, skočio je padobranom i sleteo u blizini, gde je uhapšen zbog ugrožavanja života drugih, saopštila je policija.

"Ova neodgovorna akcija dovodi druge ljude u opasnost koji se nalaze na ili ispod tornja", navodi se u saopštenju policije. Otvaranje tornja je obično u 9 sati ujutru, ali je bilo odloženo zbog incidenta, a protiv ovog čoveka podneta je krivična prijava.

Ajfelovu kulu, sagrađenu na Marsovim poljima u Parizu krajem 19. veka svojevremeno su Parižani smatrali ruglom, a danas remek delom arhitekture, je u 2022. godini posetilo čak 5,9 miliona turista.

image