Vatsap uvodi posebnu AI funkciju

Mnoge kompanije i aplikacije postepeno uvode AI, kako bi unapredile usluge koje nude. Jedna od njih je i popularna "Metina" aplikacija za dopisivanje, Vatsap, u kojoj će se uskoro moći koristiti najnovija opcija pomoću veštačke inteligencije.

Korisnici aplikacije će uskoro moći da isprobaju najnovije funkciju, koja mnogima može učiniti dopisivanje zabavnijim. Ažururanje aplikacije za Android donosi alatku koja, pomoću veštačke inteligencije, može generisati nalepnice po želji korisnika.

Jednim klikom na dugme za "stikere"(nalepnice) se pojavljuje opcija "Kreiraj" i tada se otvara posebna tastatura, na kojoj se unose ideje za specifičnu nalepnicu koju želimo da napravimo i iskoristimo. Princip funkcioniše kao klasično generisanje AI slike, nije potrebna posebna veština korišćenja mobilnog telefona ili znanje dizajna.

Funkcija je trenutno dostupna ograničenom broju korisnika, koji testiraju novo ažuruanje, ali kroz nekoliko nedelja bi trebalo da svi korisnici aplikacije mogu da isprobavaju novu alatku.

"AI stikeri se generišu korišćenjem tehnolgije koju nudi "Meta". Važno je napomenuti da je lako prepoznati kada je korišćena ova funkcija, što znači da će korisnici moći prepoznati kada je stiker generisan korišćenjm veštačke inteligencije," piše na oficijalnom sajtu Vatsapa.

Vatsap nije prva aplikacija koja uvodi AI funkcije - Snepčet, još jedna popularna aplikacija za dopisivanje, predstavila je opciju "Moj AI" četbot u februaru, koja omogućava dopisivanje sa sopstvenim AI "prijateljem".

Pored toga, "Metin" Instagram navodno planira da uvede i sopstvenog AI robota za dopisivanje. Iako još uvek ne postoje zvanična obaveštenja o ovakvoj funkciji, Instagram Četbot će navodno nuditi oko trideset "ličnosti" sa kojima se korisnici mogu dopisivati.

Što se tiče Vatsapa, uvođenje Ai stikera može biti vrsta "upoznavanja" sa AI tehnologijom u svetu digitalne komunikacije i možda se u budućnosti čak može očekivati i poseban "Vatsap Četbot".