Albanska pevačica Rita Ora na nastupu ogrnuta srpskom zastavom (VIDEO)

Poznata pevačica Rita Ora, koja se deklariše kao ponosna kosovska Albanka, na sinoćnom nastupu u Mađarskoj ogrnula se srpskom zastavom, misleći da je mađarska. Nakon burnih reakcija fanova usledilo je i Ritino izvinjenje, u kome je još jednom istakla da je ona ponosna Albanka sa Kosova, kao i da nije želela da pokaže nepoštovanje prema svojoj zemlji i narodu.

Albanska pevačica poreklom sa Kosova i Metohije Rita Ora, tokom nastupa u mađarskom gradu Segedin, nosila je u rukama srpsku zastavu i u jednom trenutku se njome ogrnula, što je izazvalo niz negativnih komentara Albanaca na društvenim mrežama.

Pevačica Rita Ora, koja uvek sa ponosom naglašava da je ona poreklom Albanka sa Kosova, doživela je, po njenim mišljenju pravi peh, ogrnuvši se srpskom zastavom koju joj je dodao jedan od obožavalaca iz publike. Snimak je brzinom svetlosti "zapalio" sve društvene mreže, što je pevačicu još više razbesnelo, nakon čega je usledila i njena izjava za medije u kojoj navodi da joj nije bila namera da pokaže nepoštovanje prema svom narodu, kao i da je shvatila da je u pitanju srpska zastava tek kada je sišla sa bine.

Rita Ora: "Krivo je osvetljenje na bini"

U izjavi za medije, pevačica Rita Ora navela je da je ona ponosna Albanka, a da se peh dogodio zbog jakog svetla koje joj je išlo u oči tokom nastupa.

"Sinoć tokom mog nastupa na SZIN festivalu u Mađarskoj, jedan mladi fan mi je uručio zastavu. Zbog jakih svetala na bini nisam jasno videla čija je zastava bila. Tek kada sam sišla sa bine shvatila sam da je u pitanju srpska zastava, a ne mađarska", pravdala se pevačica.

Još jednom istakla da je ona ponosna kosovska Albanka

U svojoj izjavi, Rita Ora još jednom je naglasila koliko je ponosna na svoje poreklo i dodala da svoje obožavaoce podržava odakle god da dolaze: "Podržavam svoje fanove, iz svih zemalja i svih kultura, ali želim da naglasim da sam ja ponosna kosovska Albanka i da mi nije bila namera da pokažem nepoštovanje prema nasleđu moje zemlje ili da uznemirim moj narod i porodicu".