Avio-kompanija izgubila psa putnika na najprometnijem aerodromu na svetu, vlasnica u agoniji

Ljubav prema kućnim ljubimcima zaista je nemerljiva - mazimo ih, čuvamo, gajimo i volimo. Vodimo ih sa sobom kad god nam se ukaže prilika, ali da taj idiličan odnos može da se pretvori u noćnu moru govori nedavni slučaj iz koji se dogodio u Americi - vlasnica je povela svog psa na putovanje, ali ga je osoblje aerodroma izgubilo.

Paula Rodrigez se sigurno nalazi u agoniji života, jer je njen saputnik na putovanju - pas Maja, izgubljen na jednom od najprometnijih aerodroma na svetu - u Atlanti.

Šta se zapravo dogodilo

Rodrigezova je 18. avgusta letela iz svoje domovine, Dominikanske Republike na dvonedeljni odmor u Kaliforniji sa svojim psom. Njeno putovanje je podrazumevalo i presedanje na međunarodnom aerodromu u Atlanti, pre nego što je trebalo da dođe u San Francisko.

Međutim, po dolasku u Atlantu saopšteno joj je da "nije ispunila uslove turističke vize" i da mora da se vrati kući sledećim letom.

Kako je let bio tek sutradan, rečeno joj je da će morati da provede noć u pritvoru, ali da njen pas ne može da pođe sa njom. Iz avio-kompanije Delta erlajlns došao je agent koji je preuzeo njenog psa i uveravao je da će ljubimca odvesti u adekvatnu ustanovu u kojoj radi osoblje obučeno za životinje.

Ipak, povrtani let za Dominikansku republiku nije protekao kako treba. Naime, pre ukrcavanja u avion, Paula je otišla do mesta gde je trebalo da je sačeka Maja.

"Osoblje je počelo da zove psa, ali nje nije bila. Došao je menadžer rekao da je traže. Kako je vreme teklo, nije bilo vremena za dalju potragu i saopšteno mi je da treba da uđem u avion", rekla je i nastavila: "Počela sam da paničim. Rekla sam 'izvinite, ali ne mogu da nastavim kad mi govorite da ne znate gde mi je pas'.

Let joj je bio odložen i Rodrigezova je pomislila da je u pitanju veliki nesporauzum. Ipak, ni na drugom letu nisu joj doveli psa. Granični agenti su joj saopštili da u Americi ne može da bude duže od 24 sata bez vize. Očajna Paula je krenula u svoju zemlju, ali bez svog ljubimca.

Agonija bez kraja

Rodrigezova kaže da je imala napad panike na tročasovnom letu za Punta Kanu, jer ona i njen pas jedva da su provele nekoliko minuta odvojene jedna od druge otkako ju je spasila sa ulice:

"Svi koji me poznaju znaju šta ona znači za mene. Ne idem nigde bez nje. Tako se lepo ponaša da je vodim u restorane, bukvalno svuda. Ona je moj partner u svemu", rekla je za Si-En-En.

Po sletanju u Punta Kana, podnela je prijavu. U međuvremenu, njena majka je otišla u grad Santo Domingo u slučaju da je pas završio tamo:

"Zvala sam agenciju, aerodrom u Atlanti,. Podnela sam svaki mogući zahtev. Pozvala sam sva skloništa i veterinarske ordinacije u Atlanti. Bila sam u agoniji dva dana bez odgovora", rekla je Rodrigez.

Posle par dana saopšteno joj je da kada je trebalo da bude premeštena u odgajivačnicu na aerodromu, Maja je izašla iz automobila i pobegla na sredinu piste:

"Avioni su poletali i sletali. Rečeno mi je da su je jurili, ali je ona trčala sve brže i pobegla. To je sve što znam", priča ova tužna žena.

Potraga se nastavlja

Pošto Paula ne može da uđe u SAD, otišla je njena majka u Atlantu ne bi li pokušala da nađe psa. Ipak, nema optimističnih vesti sa aerodroma u ovom gradu: "Stvar je u tome što taj aerodrom ima više od 4000 hektara. Mama mi je rekla da je jako velik aerodrom – definitivno postoji mogućnost da se tu krije, ali bi mogla biti na mnogo mesta".

Rodrigezova je rekla da je u agoniji i da danima ne spava: "Svakakve misli mi prolaze kroz glavu i minut izgleda kao godina".

Povodom ove sitiacije ograsila su se nadležni iz avio-kompanija i ističu da se sve radi kako bi ponovo zajedno bili vlasnica i njen pas.