Magazin
Putin pokazao kakav je domaćin: Ptičije mleko, jagnje i losos za turskog predsednika Erdogana
Na meniju radnog ručka predsednika Rusije i Turske, Vladimira Putina i Redžepa Tajipa Edrogana, nalazili su se specijaliteti ruske kuhinje, a služilo se i vino domaće porizvodnje "Usadba Divnomorskoje".
Radni ručak dvojice lidera upriličen je danas u popularnom ruskom letovalištu Sočiju, a turski predsednik Redžep Tajip Erdogan imao je priliku da uživa u tradicionalnim ruskim i gruzijskim jelima i gostoprimstvu svog domaćina, predsednika Ruske Federacije, Vladimira Putina.
Na predsedničkom meniju našli su se:
- salata od dimljenog lososa sa krastavcem i avokadom
- file ribe cipal u sosu od paradajza i nemačkog topinambura
- gruzijski sup-harčo sa govedinom
- cipal sa povrćem u sosu od spanaća
- jagnjeći grilovani but sa pireom od paškanata
Za dezert se služila popularna ruska poslastica "ptičije mleko".
Uz ručak, lideri dveju zemalja imali su prilike da uživaju crvenom i belom vinu ruske proizvodnje "Usadba Divnomorskoje".
Nakon održanih pregovora, Putin i Erdogan su se srdačno pozdravili, a ruski predsednik je svom turskom kolegi poželeo srećan povratak.