Magazin

Putin pokazao kakav je domaćin: Ptičije mleko, jagnje i losos za turskog predsednika Erdogana

Na meniju radnog ručka predsednika Rusije i Turske, Vladimira Putina i Redžepa Tajipa Edrogana, nalazili su se specijaliteti ruske kuhinje, a služilo se i vino domaće porizvodnje "Usadba Divnomorskoje".
Putin pokazao kakav je domaćin: Ptičije mleko, jagnje i losos za turskog predsednika Erdogana© AP/Alexei Nikolsky (POOL)

Radni ručak dvojice lidera upriličen je danas u popularnom ruskom letovalištu Sočiju, a turski predsednik Redžep Tajip Erdogan imao je priliku da uživa u tradicionalnim ruskim i gruzijskim jelima i gostoprimstvu svog domaćina, predsednika Ruske Federacije, Vladimira Putina.

Na predsedničkom meniju našli su se:

  • salata od dimljenog lososa sa krastavcem i avokadom
  • file ribe cipal u sosu od paradajza i nemačkog topinambura
  • gruzijski sup-harčo sa govedinom
  • cipal sa povrćem u sosu od spanaća
  • jagnjeći grilovani but sa pireom od paškanata

Za dezert se služila popularna ruska poslastica "ptičije mleko".

Uz ručak, lideri dveju zemalja imali su prilike da uživaju crvenom i belom vinu ruske proizvodnje "Usadba Divnomorskoje".

Nakon održanih pregovora, Putin i Erdogan su se srdačno pozdravili, a ruski predsednik je svom turskom kolegi poželeo srećan povratak.

image