Magazin

Rus i Amerikanac udružili snage i osvojili balkanski TikTok

Odlazak u inostranstvo može biti veoma izazovan, ali kada na drugom kontinentu pronađete nekoga ko je baš kao i vi prevalio pola sveta, život postaje mnogo lakši i veseliji. Dokaz za ovo su i dva popularna TikTokera, Gleb Fils iz Rusije i Džastis Rejd iz Amerike, koji su svoj mir i sreću pronašli na Balkanu.
Rus i Amerikanac udružili snage i osvojili balkanski TikTok© Screenshot TikTok / justus_reid, glebfeels

Iako ni Gleb ni Džastis izvorno nisu sa Balkana, obojica su za jako kratko vreme osvojili srca lokalne TikTok i Instagram publike, svako na svoj način - Rus je pokupio sve simpatije zahvaljujući tome što se odlučio za život na selu, dok je Amerikanac oduševio sve Balkance svojim jedinstvenim interpretacijama domaćih pesama.

Rus i Amerikanac udružili snage

Sada su Gleb i Džastis odlučili da je pravo vreme da udruže snage i svoju kreativnost i popularnost još jednom iskoriste kako bi promovisali Srbiju, ali i činjenicu da prava prijateljstva ne poznaju granice. Dvojica TikTokera upoznali su se u srpskoj prestonici još pre nekoliko meseci, a svoje oduševljenje nisu krili:

"Upoznao sa Džastisa i pokazao mu malo grad, a on mi je zauzvrat otpevao jednu od mojih omiljenih srpskih pesama", napisao je Gleb u jednoj od svojih objava i obradovao svoje obožavaoce koji su već duže vreme navijali za ovaj duo.

Gleb Džastisa uči srpski

Međutim, njihovo prijateljstvo nije ostalo samo na zajedničkoj ljubavi prema muzici, već je Rus odlučio da svom drugaru sa drugog kraja sveta olakša i učenje srpskog jezika.

"Sada ću da učim Džastisa moje omiljene srpske reči", rekao je Gleb na početku video snimka koji je Amerikanac objavio na TikTok-u, a zatim krenuo i da nabraja: "Jao čoveče, Lagano, Ma jok, Vrhunski, Planina, Ovčice", nabrajao je Gleb, dok je Džastis ponavljao za njim, a zatim imao i zadatak da otkrije šta te reči znače na srpskom jeziku. Zanimljivo je da je reč "planina" jedina bila poznata mladom Džastisu, dok su mu ostale zadavale prilične probleme.

@justus_reid A koje su vase omiljene izreke? @Gleb Feels #balkan#serbia♬ original sound - Justus Reid

Život na selu i zlatni "Jugo"

Popularni ruski tiktorker Gleb Fils u Srbiju je došao tokom pandemije Korona virusa kada je imao samo dvadeset godina, a svoj život u Engleskoj zamenio je za mir na planini Beljanica, gde se nastanio sa svojom porodicom. Na svojim nalozima na društvenim mrežama Gleb obožava da deli kako izgleda život na selu, van domašaja civilizacije, a za jako kratko vreme on je savladao srpski jezik, koji sada govori tečno, ali i naučio da igra i užičko kolo.

Sa druge strane, Džastis se tek nedavno preselio na Balkan, gde su ga svi dočekali širom raširenih ruku zbog njegove neposrednosti i ljubavi prema zemljama eks-Jugoslavije. Oduševljen predelima, Džastis je otpočeo svoju turneju u Srbiji, da bi zatim svojiž zlatnim "Jugom" obišao i Makedoniju, Crnu Goru, Bosnu i Hercegovinu, Hrvatsku i Sloveniju. U Hrvatskoj je učestvovao čak i u muzičkom šou programu Supertalenat, međutim, pred polufinale je od produkcije dobio mejl kako ipak neće nastupati. Nedavno, njegov video sa Novakom Đokovićem u kome mu peva pesmu postao je viralan, a Džastis je stekao još više obožavalaca širom sveta.

image