"Birajte osobu koja slikovito razmišlja": Putin dao savet mladom naučniku kako da odabere pravu ženu

Ruski predsednik Vladimir Putin posavetovao je mladom naučniku da se u odabiru žene vodi njenim načinom razmišljanja, koje bi trebalo da bude slikovito, a ne stereotipima.

Da radni sastanak sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom može biti zabavan i ispraćen neobičnim situacijama i savetima iz života govori i poslednji njegov susret sa mladim naučnicima Ruskog federalnog nuklearnog centra.

Naime, predsednik Rusije se u petak, 08. septembra, sastao sa apsolventima fizike, sa kojima je diskutovao o novim pronalascima, kao i njihovim idejama za razvoj nauke, a jedan od njegovih sagovornika bio je i Maksim Vljakov, koji je predsedniku govorio o čestici neutrino. Putin mu je poželeo mnogo sreće u daljim istraživanjima, na šta je naučnik dodao: "I u potrazi za ženom".

Putin: "Ne zna se šta je važnije, ali birajte osobu koja slikovito razmišlja"

Ruski predsednik je na njegov komentar uzvratio mudrošću, istakavši da je i jedno i drugo jednako važno:

"Ne zna se šta je važnije. Šta ako naletite na neku koja nije toliko zainteresovana za nauku. Šta ćete onda raditi? Zaboraviti na neutrino?"

Tada je naučnik rekao da je pronašao "formulu" za idealnu suprugu - ona bi trebalo da bude arhitekta, i tada će, kao žena sa smislom za umetnost, videti lepotu univerzuma. Po njegovim rečima, na isti način i matematičari i fizičari vide tu lepotu.

"Birajte osobu koja slikovito razmišlja, to može biti osoba različitih profesija", rekao je Putin.

Na ovaj način, predednik je sugerisao naučniku da sebe ne ograničava stereotipima, već da se u potrazi za srodnom dušom fokusira na slična interesovanja. Nakon što je mladić rekao da će ovu njegovu misao zapisati, Putin je sa osmehom uzvratio: "Ne, ne, to bi trebalo da bude vaš izbor."