Magazin

Lice koje izgleda kao da ste plakali je novi mejkap trend

Da li ponekada imate utisak da izgledate lepše nakon plakanja? Ovo možemo pomisliti zato što nam obrazi postaju rumeniji, usne punije i oči blistavije. Veoma lako možete postići ovaj nežan izgled šminkom. Ali, zašto bi neko uopšte želeo da izgleda kao da je upravo plakao?
Lice koje izgleda kao da ste plakali je novi mejkap trend© TikTok/zoekimkenealy

Mlađe generacije diktiraju trendove preko društvenih mreža više nego ikada. Oni su najčešće direktan odgovor na ono što je opšte prihvaćeno kao ''pravilo'' u svetu lepote. Jedno od tih pravila je da je šminka vrsta oklopa koji ojačava, daje nam snagu i sprečava nas od pokazivanja slabosti. Ovaj trend ide u suprotnost - cilj je imitiranje emocije, nežnosti i ranjivosti.

Estetika ''tužne devojke'' je deo mnogih filmova, knjiga, serija... Ovi mediji su ponovo postali popularni od kada je Lana Del Rej vratila osećajnost na scenu, ali i u ideju današnjeg feminizma. Umesto teške i napadne šminke, suptilnost i ljupkost se prihvataju kao nov način samoizražavanja, ali i simbol moći. Ovakva moć se odnosi na hrabrost i iskrenost u pokazivanju slabosti u vremenu u kojem se borbenost najviše hvali. To je ono što ovakav trend poručuje.

@zoekimkenealy#greenscreen crying makeup look tutorial 😅 Can I go as a crying person for Halloween or is that not a thing #cryingmakeup#tearmakeup#cryingeyes#makeupforhalloween♬ Show Me How (Album V) - Men I Trust

Za postizanje ovog izgleda, najvažniji je odnos crvenih i rozih tonova. Isti karmin ili sjaj, koji ima ružičasti pigment, možete iskoristiti na usnama, ali i na obrazima i vrhu nosa, imitirajući prirodni roze ton koji dobijemo nakon plakanja.

Ako ne želite da proizvode za usne koristite na drugim delovima lica, možete se opredeliti za crvenkasto rumenilo ili senku. Za završni detalj na očima, dodajte nekoliko metalik šljokica koje podsećaju na blistave oči i kapke. Istaknite ovaj detalj nanošenjem maskare. Što se usana tiče, ne trudite se da karmin savršeno nanesete. Brzim tapkanjem prstima se omekšava linija usana i celo lice deluje nežnije. Za svetlucav kraj, nanesite sjaj na usne.

image