Analiza naučnika potvrdila: Vanzemaljci predstavljeni u Meksiku nisu sastavljani iz delova

Nakon predstavljanja dva mumificirana tela vanzemaljaca u meksičkom Kongresu prošle nedelje, javnost se podelila u dve grupe - jednu koja je bezuslovno poverovala da život izvan naše planete postoji i drugu, koja je otkriće nazvala prevarom i iznela niz tvrdnji koje ukazuju da su ostaci "sklapani" iz delova ljudskih i životinjskih kostiju. Skoro nedelju dana od otkrivanja, meksički naučnici su potvrdili da su fosilizovani vanzemaljci ipak deo jedne celine.

Meksički Kongres je 12. septembra 2023. godine bio centar svih događanja na svetu, a senzacionalističko predstavljanje mumificiranih ostataka navodno dva vanzemaljca, koje se u njemu odigralo, privuklo je veliku pažnju kako naučnika, tako i javnosti. Međutim, nakon samo nekoliko dana, pojavile su se sumnje da predstavljeni ostaci koji su se nalazili u staklenim kutijama, a o čijem je otkriću ponosno pričao ufolog Haim Mausan, nisu nikakvi vanzemaljci, već sklopljene od delova mumije.

Nepunih nedelju dana kasnije, oglasili su se i meksički naučnici koji su potvrdili da prikazana tela nisu sklapana, već da izvorno predstavljaju jednu celinu.

Šta ako su to stvarno vanzemaljci

Iako su se u javnosti pojavili brojni dokazi na osnovu kojih se može zaključiti da su predstavljena tela, Klara i Maurisio, kako ih je nazvao Mausan, zapravo deo slagalice od kostiju ljudi i životinja koje su pažljivo prekrivene slojem kože i lepka, meksički naučnici su nakon niza laboratorijskih istraživanja doneli svoj sud:

"Dva "neljudska" vanzemaljska leša nisu sklapana i svaki od njih predstavlja zaseban skelet", naveo je Hoze Zals Benitez, saradnik Mausana.

Dodatno, naučni tim je naglasio i da su njihove najnovije studije pokazale da je Klara "bila živa, netaknuta, biološka i trudna", što potvrđuju i kvržice u njenom stomaku otkrivene rendgenom, za koje su ranije istraživači rekli da su jaja.

Zbog čega su se javile sumnje

Jedan od prvih koji je javnosti ubacio "crv sumnje" bio je fizičar Brajan Koks, koji je nakon senzacionalnog predstavljanja izneo tvrdnju da su ostaci "isuviše humanoidni da bi bili pravi". Nakon toga, na društvenim pplatformama se pokrenula prava lavina, u kojoj su naučnici i drugi korisnici iznosili svoje "dokaze" i sumnje.

Dodatno, senku na ovo otkriće bacilo je i prethodno pojavljivanje ufologa Mausana, koji je pre nekoliko godina već pokazivao "mumije vanzemaljaca" - tada se, nakon detaljnih naaliza, ispostavilo da su to posmrtni ostaci dece sa urođenim anomalijama lobanje.

Na kraju krajeva, čak je i sam uvoz ovih ostataka na terirotiju Meksika iz Perua nezakonit, a po osnovu šverca je protiv grupe naučnika već pokrenut krivični postupak, preneo je Rojters.