Erdogan "izgrdio" Maska: "Gde ti je žena?" (VIDEO)

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan nedavno se sastao sa milijarderom Ilonom Maskom u Njujorku i njihov razgovor je postao hit na mrežama. Naime, Turčin je bio veoma direktan sa pitanjem, što je malo zbunilo vlasnika kompanije "Spejs eks".

Sastanak je održan u Turskoj kući, poznatijoj kao Turkevi centar u Njujorku, a tu je bio i Maskov sin koji ima neobično ime X Æ A-12. Tokom neformalnog razgovora, Erdogan je u jednom trenutku ozbiljno upitao Maska:

"Gde ti je žena?", na šta je preduzetnik zbunjeno odgovorio: "Ona je u San Francisku, ali smo rastavljeni. Uglavnom se ja brinem o njemu (misleći na sina)", rekao je.

Nakon toga je Erdogan prišao mališanu i dao mu loptu, a Mask je rekao da se Iks po malo stidi.

Erdogan je pozvao Ilona Maska da otvori fabriku automobila u Turskoj i predložio je saradnju u oblasti veštačke inteligencije i Starlinka. 

Vlasnik kompanije "Tesla" i muzičarka Grajms su dobili Iksa u maju 2020. godine i zajedno imaju još dvoje dece. Mask iz različitih brakova i veza dobio desetoro dece, od kojih je jedno preminulo.

Mask je otvoreno govorio o svom uverenju da bi ljudi trebalo da imaju što više dece kako bi sprečili kolaps svetske populacije.