Magazin

Medved upao na piknik, pojeo svu hranu - izletnici ostali paralisani od straha (VIDEO)

Crni medved je došao kod porodice koja je sela da ruča u meksičkom ekološkom parku Čipinke - popeo se na sto i pojeo njihovu hranu. Posetioci ovog parka su bili skamenjeni prizorom.
Medved upao na piknik, pojeo svu hranu - izletnici ostali paralisani od straha (VIDEO)© Zdeněk Macháček/unsplash

Silvija Masijas je zajedno sa porodicom otputovala na periferiju grada Montereja, u park Čipike, da proslavi 15. rođendan svog sina Santjaga, koji ima Daunov sindrom. Ni slutila nije da će gost na zabavi biti gladni medved.

Naime, nakon što su seli da jedu, medved se pojavio, popeo se na sto i počeo da se gosti - jeo je pomfrit, enčilade, takose, salsu. Na video snimku koji je snimila Silvijina prijateljica Anđela Čapa, vidi se kako Silvija mirno sedi, nekoliko centimetara od medvedovih usta, drži Santjaga i rukom mu zaklanja oči. Masijas je spustila pogled da bi izbegla sve što bi medved mogao smatrati izazovom.

"Najgore bi bilo da se Santjago uplašio, jer se on inače plaši životinja", rekla je Silvija za Asošijeted pres. 

"Zato sam mu pokrila oči, jer nisam želela da ga vidi i da počne da vrišti ili beži. Plašila sam se da će medved reagovati ako se Santjago uplaši ili vrisne".

Istakla je da su ona i njena drugarica Čapa razmišljale o mogućnosti susreta sa medvedom, jer ove životinje nisu nepoznate u parku, iako medvedi obično izlaze u zoru ili sumrak, a ne u podne.

"Igraćemo igru u kojoj ćemo pokrivati Santjagove oči i ponašaćemo se kao statue", prisetila se šta je rekla svom sinu.

I upravo su to uradili kada se dogodila situacija. Santjago je ostao nepomičan, iako je "medved bio veoma blizu". Dečak je takođe rekao da se "mnogo uplašio", preneo je Gardijan.

Čapa, koja je snimila scenu, rekla je da ispravno ponašanje u ovakvim situacijama podrazumeva da se nikad ne beži.

@luna113445

A hungry bear appeared at the picnic.

♬ original sound - Luna🌜

Ona je primetila tanjir sa hranom koji medvded nije pojeo i pomerila ga je daleko, nakon što ga je pokazala životinji. Kao što se i očekivalo, životinja je pratila hranu, a Čapa je stala ispred medveda, štiteći Masijasa i njenog sina, dozvoljavajući im da se tiho i polako povuku.

Na kraju je medved otišao.

Mama dečaka je rekla da sebe ne smatra herojem. "Samo mislim da sam majka koja je zaštitila svoje dete".

image