Magazin

Slučaj lavice Kiki: Otkriveno kome je pobeglo mladunče, pronađeno još životinja

Policija pretresla stan koji je koristila Subotičanka i pronašla još retkih vrsta životinja
Slučaj lavice Kiki: Otkriveno kome je pobeglo mladunče, pronađeno još životinja© M.M./ATAImages

Policija u Subotici podneće krivične prijave protiv žene osumnjičene da je držala, a potom iz stana pustila, mladunče lava koje je pronađeno na periferiji Subotice, a potom smešteno u Zoološki vrt na Paliću, gde je uginulo.

Po nalogu Osnovnog javnog tužioca u Subotici, policija će podneti krivične prijave protiv Subotičanke stare 33 godine zbog osnova sumnje da je izvršila krivična dela ubijanja i zlostavljanja životinja i uništenja, oštećenja, iznošenja u inostranstvo i unošenja u Srbiju zaštićenog prirodnog dobra.

Sumnja se da je ona držala, a potom iz stana pustila mladunče lava koje je pronađeno na periferiji Subotice, a potom smešteno u Zoološki vrt na Paliću, gde je uginulo, saopštila je policija.

Policija je pretresom stana, koji je osumnjičena koristila, pronašla i 18 afričkih albino džinovskih puževa koji su zabranjeni za držanje, i koji su joj oduzeti i smešteni u Zoološki vrt na Paliću.

Protiv osumnjičene biće podnete krivične prijave, u redovnom postupku, Osnovnom javnom tužilaštvu u Subotici, navodi se u saopštenju subotičke policije.

Mlada lavica koja je pronađena 21. septembra kod Subotice, uginula je u palićkom Zoološkom vrtu 6. oktobra.

image