Magazin

Kanadski premijer se oprostio od Metju Perija, Adel prekinula nastup i emotivnim govorom odala poštu

Kanadski premijer Džastin Trudo, školski drug Metjua Perija, pevačica Adele i glumica Viola Dejvis su samo neki koji su odali počast "komičarskom geniju" koji se borio sa zavisnošću i nastojao da pomogne drugima koji su se borili sličnim demonima. Filmska legenda Ketlin Tarner, koja je glumila Čendlerovog transrodnog roditelja, izjavila je za Gardijan: "Bila sam ponosna što sam glumila njegovog 'oca'".
Kanadski premijer se oprostio od Metju Perija, Adel prekinula nastup i emotivnim govorom odala poštuGetty © Robert Mora

Komičar Metju Peri, najpoznatiji po svom simpatičnom i sarkastičnom liku Čendleru Bingu u filmu "Prijatelji", pronađen je mrtav u subotu u hidromasažnoj kadi u svojoj kući u Los Anđelesu. Imao je 54 godine.

Televizijski studio Vorner Bros, koji je producirao seriju "Prijatelji" opisao je Metju Perija, petostruko nominovanog za nagradu Emi, kao "komičarskog genija".

"Užasnuti smo smrću našeg dragog prijatelja Metjua Perija", naveo je studo u izjavi za Tajms. "Metju je bio neverovatno nadaren glumac i neizbrisiv deo porodice TV grupe Vorner Bros. Uticaj njegovog komičarskog genija osetio se širom sveta, a njegovo nasleđe će živeti u srcima mnogih. Ovo je srceparajući dan i mi šaljemo našu ljubav njegovoj porodici, njegovim najmilijima i svim njegovim odanim obožavaocima.

Od preminuog glumca, oprostili su se mnogobrojni prijatelji i kolege.

Kanadski premjer, Džastin Trudo, Perijev drug iz školskih dana, napisao na društvenim mrežama da je Perijeva smrt "šokantna i tužna". "Nikada neću zaboraviti igre koje smo nekad igrali u školskom dvorištu, i znam da ljudi širom sveta nikada neće zaboraviti radost koju im je pružio", napisao je. "Hvala za smeh, Metju. Bio si voljen i nedostajaćeš nam", naveo je Trudo."

Adele, koja je ranije ovog meseca izjavila da je prestala da pije, prekinula je svoj nastup u Koloseumu u Las Vegasu, objavila svim prisutnima tužne vesti i na emotivan način odala počast Periju. Britanska pevačica i tekstopisac podelila je da se nikad nije susrela Perijem, ali je rekla da će njegov lik iz "Prijatelja" "pamtiti do kraja života", a posebno je naglasila to što je "otvoreno govorio o svojim borbama".

"To je uvek tako šokantno, posebno kada ode neko ko te je nasmejao i ko je uneo toliko radosti u tvoj život, a da toga nisi svestan. To je ono što mi je toliko čudno, nikad ga u životu nisam srela. On je verovatno najbolji komični lik svih vremena", rekla je Adel okupljenima.

Iz glumačke ekipe serije "Prijatelji", za sada se od Metjua javno oprostila Megi Viler, koja je igrala Čendlerovu devojku Dženis, napisavši na svom Instagram nalogu da će radost koju je Peri doneo mnogima tokom svog kratkog života nastaviti da živi.

"Osećam se blagosloveno za svaki kreativni trenutak koji smo delili".

image