Magazin

Barbri Strajsend se nije dopalo kako "Siri" izgovara njeno ime pa je zvala direktora Epla da popravi

Blistavu karijeru Barbre Strajsend koja traje preko 60 godina obeležila su dva Oskara, pet Emija i deset Gremi nagrada. Sasvim očekivano, zvezdi njenog "kalibra" smeta kada je neko zove pogrešno. Naime, u nedavnom intervjuu pevačica je otkrila da je kontaktirala izvršnog direktora "Epla", Tima Kuka, i požalila mu se da "Siri", digitalni asistent, ne izgovara njeno ime pravilno, nakon čega je on odmah urgirao da se greška ispravi.
Barbri Strajsend se nije dopalo kako "Siri" izgovara njeno ime pa je zvala direktora Epla da popraviGetty © Alberto E. Rodriguez / Staff

Glumica i pevačica Barbra Strajsend je otkrila da se ponekad ponašala kao prava diva. Jedan od takvih "ispada" je imala kada kontaktirala direktno izvršnog direktora kompanije Epl, Tima Kuka, kako bi mu se požalila da "Siri", inteligentni virutelni asistent, ne izgovara njeno ime pravilno i zamolila ga da reši problem.

"Moje ime se ne piše sa "z", već je Strej-send, kao pesak (sand) na plaži, ne može biti jednostavnije", ispričala je pevačica u intervjuu za Bi-Bi-Si. 

Nakon što ga je uputila na grešku, Kuk se pozabavio divinim zahtevom, a ovaj gest je pevačicu veoma oduševio: "Tim Kuk bio tako divan i da je naterao "Siri" da promeni izgovor mog imena. To je prednost slave", kazala je.

"Nisam se mnogo zabavljala"

U memoarima "Zovem se Barbra", koji su svetlost dana ugledali 7. novembra, planetarno popularna zvezda i muzička legenda današnjice je priznala da nije uživala u slavi, kao i da se nije mnogo zabavljala. Takođe je istakla i da se sada, u 81. godini života, fokusira na sreću i zabavu jer želi da živi život, piše "Dejli mejl".

"Nisam se mnogo zabavljala u životu i želim da se zabavim više", naglasila je Strajsend.

Strajsend je istakla i da je njen san da postane poznata, koji je imala još od najranijeg detinjstva, bio daleko uzbudljiviji od njene stvarnosti i da sada, u poznim godinama, veoma ceni svoju privatnost.

Podjednako uspešna i u svetu muzike i u svetu filma

Barbra Strajsend je rođena kao Barbara Džoun Strajsend 1942. godine u Njujorku, a još kao tinejdžerka je otkrila svoj talenat za muziku i počela da peva u noćnim klubovima. Vrlo brzo je počela da stiče slavu kao pevačica - njene numere su se izvodile gotovo svuda, a glas prepoznavao sa prvim notama. Uspesi koje je postigla tokom karijere su zaista vredni divljenja: snimila je 60 solo albuma od kojih je svaki bio na samom vrhu top-listi, a kritičari su pisali da je Barbra najuticajniji mejnstrim američki pop-izvođač posle Frenka Sinatre.

Prvi film u kojem je glumila snimljen je po brodvejskom hitu "Smešna devojka", a ostvarenje je naišlo na pozitivne reakcije kako kritičara, tako i publike i otvorilo joj mnoga vrata. Ovo debitovanje na velikom platnu je Strajsendovoj donelo i Oskara za glavnu žensku ulogu. Nakon toga nizale su se i uloge u filmovima "Što te tata pušta samu", "Devojka koju sam voleo", "Zvezda je rođena", "Princ plime" i mnogim drugim.

image