Ljubav na usta ulazi: Recept za piletinu "Oženi me" je zaista delotvoran, tvrde devojke

Najbrži put do nečijeg srca je preko stomaka, ili bar tako kaže narodna poslovica. Ali kako to da je baš parče piletine u umaku od belog luka, origana sušenog paradajza najbrža prečica do oltara?

Pre nekoliko godina recept kuvara Lindzi Fanston za piletinu na toskanski način je preko noći obišao svet i privukao milione pregleda. Probavši pripremljeno jelo, degustator je ostao bez reči, a jedino što je uspeo izustiti bilo je "Oženio bih se s tobom zbog ove piletine!" Tako je jelo dobilo svoj naziv "Oženi me", a sedam godina kasnije ovaj recept i dalje važi za jednu od najkraćih prečica do oltara.

Originalni recept je slučajno postao prečica do oltara

Originalni recept međutim nije osmislila Lindzi Fanston, već izvesna Kim Bonel, koja je 80-ih godina prošlog veka bila jedna od urednica u popularnom magazinu Glamur. U to vreme je ideju za pripremu piletine na ovaj način ona davala tek nekolicini asistenata i kolega koji su se zabavljali sa svojim partnerima, da bi kasnije, 2004. godine, recept bio objavljen i u časopisu.

"Devojke koje su se zabavljale su želele da svoje momke pozovu na večeru, i tada sam počela da delim recept koji provereno vodi ka oltaru. Ljudi su počeli da veruju u to", rekla je Bonel.

Ubrzo nakon što je recept objavljen, redakciju magazina Glamur su zatrpala pisma čitateljki koje su sve do jedne potvrdile da je ova piletina i zaista prečica do oltara. Recept je postao toliko popularan, da se pojavljivao čak i na Guglu prilikom pretrage rečenice "Kako naterati momka da te zaprosi", a čak se i danas, negde na prostorima interneta, mogu pronaći primeri srećnih zajednica koje su nastale zahvaljujući ovoj piletini. Štaviše, "Oženi me" piletina je i jedan od 10 najtraženijih recepata na Guglu u 2023. godini!

"Oženi me" piletina je postala hit na TikToku

Iako je recept poznat internet korisnicima već punih sedam godina, čini se da je "Oženi me" piletina sada popularnija nego ikada, a sve zahvaljujući TikToku, na kome se odjednom on masovno deli. Kao i svaki drugi, i ovaj je na društvenoj mreži doživeo minimalne transformacije, ali je suština, kao i učinak, reklo bi se, ostala ista. Priprema ovog obroka je i više nego jednostavna i zahteva samo pola sata i jednu šerpu ili tiganj, a ako je verovati korisnicima TikToka koji su ga već isprobali, ukus je neponovljiv.