Pauk prekinuo romantično krstarenje: Položio jaja u nožnom palcu muškarca

Britanski bračni par je odlučio da proslavi svoju godišnjicu braka na romantičnom krstarenju u Francuskoj, ali se njihovom odmoru pridružio jedan nepozvan gost - ženka vučjeg pauka, koja je odlučila da položi jaja unutar nožnog palca muškarca. Bez obzira na hitnu intervenciju, jedan pauk je počeo da se rađa ispod sloja njegove kože. "Hteo sam da ga zadržim, ali mi nisu dozvolili," rekao je muškarac za Bi-Bi-Si.

Kolin Blejk iz Nortamberlenda je sa svojom ženom želeo da proslavi 35 godina braka na krstarenju, ali je došlo do neočekivanog obrta na njihovom odmoru. Jedno jutro je shvatio da je preko noći njegov nožni palac postao poptuno ljubičast.

"Moja žena je mislila da su me nažuljale nove sandale," rekao je Kolin, ali je otišao u ambulantu na brodu i shvatio da nije u pitanju tesna obuća, već vučji pauk. Doktori su utvrdili da je pauk ujeo Kolina i položio jaja u rani na njegovom nožnom palcu. 

Utvrdili su da ga je pauk ujeo dok je ručao na otvorenoj terasi, ali da nije osetio bol, jer vučji paukovi imaju sposobnost da svoj plen "zamrznu" pre nego što ih ujedu, tako da je njegov prst utrnuo i postao savršeno mesto za inkubaciju.

Doktori su mu dali antibiotike, pa su isekli "strano telo" iz prsta. Tokom procedure, iz prvog sloja kože je izašao beli gnoj, u kome su se nalazili neidentifikovani tamni komadići, koji su podsećali na listove čaja. Međutim, to su bila jaja pauka. Medicinsko osoblje ih je izvuklo a Kolinu su rekli da nastavi da pije lekove. Nakon što se vratio u Englesku, otok je spao pa je mogao  jasno da vidi ožiljke od ujeda.

Ipak, nakon četiri nedelje, bračni par je saznao da mukama nije bio kraj, jer je Kolin ponovo primetio "strano telo" koje se probija iz mesta ujeda. Ispostavilo se da je doktorima promaklo jedno jaje, iz kojeg se izlegao novi pauk

"Veruju da je bio živ i da je pokušavao da pojede moju kožu, kako bi izašao," rekao je. Ipak, antibiotici koje je morao da pije su usmrtili malog pauka, kojeg su doktori izvadili iz njegovog stopala. Srećom, Kolin je bio optimističan tokom cele procedure, toliko da je čak želeo da zadrži svoju "bebu". Svi medicinski zahvati su prošli uspešno i Kolin će se ubrzo oporaviti.