Vocap uvodi "samouništavajuće" glasovne poruke koje nestaju nakon jednog slušanja

Poznato nam je da na mnogim aplikacijama za dopisivanje možemo da koristimo opciju za slanje poruke, video klipova ili slika koje odmah nestanu nakon otvaranja, a Vocap je ovu funkciju sada proširio i na glasovne poruke. Osim što je ova opcija korisna kada želimo da delimo veoma privatne informacije, postepeno može i da promeni mišljenje onih koji ne vole da slušaju glasovne poruke.

Nova funkcija će korisnicima omogućiti da šalju glasovne poruke koje će sagovornik moći da presluša samo jedan put, nakon čega će se poruka automatski izbrisati. Pored toga, čak iako korisnik ne presluša glasovnu poruku, ona će sama nestati u roku od 14 dana, što je sjajna vest za one koji ne žele da im sadržaj iz aplikacija za dopisivanje zauzima previše memorije u telefonu.

Nova funkcija je dobar izbor kada delimo privatne informacije, koje ne bismo želeli da ostanu zabeležene u četu, a ljudi većinu glasovnih poruka preslušaju samo jednom do dva puta, tako da njihov nestanak ne predstavlja problem.

Osim što su praktične i štede memoriju, mogu biti dobre i za one koje ne vole ili jednostavno ne mogu da se naviknu na ovaj savremeni "voki-toki stil" komunikacije. Glasovne poruke koje odmah nestanu mogu navesti sagovornika da ih pažljivo posluša, jer bi se u njima verovatno prenosile važne informacije, što postepeno može promeniti negativni stav o ovoj vrsti razmene poruka.

Ova funkcija će biti dostupna u narednih nekoliko dana i korisnici će moći da je aktiviraju kada kliknu na ikonicu katanca prilikom snimanja poruke.

Ipak, važno je napomenuti da, iako je ovo bezbednija opcija od klasičnog slanja glasovnih poruka, moramo da budemo pažljivi kada šaljemo privatne informacije koje neko može zloupotrebiti. Sigurno je da će poruka nestati nakon jednog slušanja, ali druga strana uvek može da presnimi ovaj zvuk tokom prvog otvaranja, tako da je najbolje da se ne oslanjamo na aplikacije za dopisivanje kada želimo potpunu privatnost.