Magazin

Objavljen uzrok smrti glumca Metjua Perija

Glumac Metju Peri je preminuo od posledica "akutnog dejstva ketamina", leka koji se koristi za lečenje depresije, pokazao je toksikološki nalaz.
Objavljen uzrok smrti glumca Metjua PerijaGetty © Kevin Winter

Medicinska kancelarija okruga Los Anđeles objavila je toksikološki izveštaj u kome se zaključuje da je glumac uzimao terapiju infuzijom ketamina za depresiju i anksioznost nedelju i po dana pre smrti.

Ketamin u njegovom sistemu u vreme njegove smrti, međutim, "nije mogao biti od te terapije infuzijom, pošto je dejstvo ketamina tri do četiri sata ili manje", prenosi portal TMZ.

Prema izveštaju, ketamin u Perijevom sistemu je izazvao i "kardiovaskularnu prekomernu stimulaciju i respiratornu depresiju".

Nisu pronađeni dokazi korišćenja alkohola, metamfetamina, kokaina, heroina, PCP ili fentanila.

Faktori koji su doprineli Perijevoj smrti uključivali su utapanje, bolest koronarnih arterija i efekte buprenorfina, koji se koristi za odvikavanje zavisnika od opijata.

Metju Peri je preminuo u oktobru, u 55. godini, u svojoj kući u Los Anđelesu, a pronađen je u đakuziju bez znakova života. Peri je, između ostalog, bio poznat po ulozi Čendlera Binga u seriji "Prijatelji" od 1994. do 2004. godine.

"Bili smo više od običnih partnera. Mi smo porodica. Ima toliko toga da se kaže, ali sada ćemo odvojiti trenutak da tugujemo i procesuiramo ovaj nedokučiv gubitak", piše u zajedničkoj izjavi članova Perijevog glumačkog tima iz "Prijatelja" - Dženifer Eniston, Kortni Koks, Liza Kudrou, Met LeBlan i Dejvid Švimer nakon vesti o njegovoj smrti. 

Peri je tokom svoje karijere javno govorio o problemima s alkoholom i zavisnošću od droge. Nakon vesti o njegovoj smrti, osnovana je Fondacija Metju Peri kako bi pomogla pojedincima koji se bore s boestima zavisnosti.

image